Mahir Ünal yeşil toplu hesapların tacizine, 'kişisel' savunması yaptı

Mahir Ünal yeşil toplu hesapların tacizine, 'kişisel' savunması yaptı
Ünal, ‘Etik kurallara uyacağım” anlamına elen yeşil top emojisi kullanan hesapları tacizine ilişkin açıklama yapan Ünal, ahlaksızlığı taciz edilenlerin yaptığını öne sürdü.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal Nevşin Mengü, Canan Kaftancıoğlu, ve Berna Laçin'e yönelik taciz içerikli paylaşımlar yapan 'yeşil toplu' sosyal medya hesapları hakkında yeni açıklama geldi. Ünal, suçun kişisel olduğunu savundu

Ünal, 12 maddelik sosyal medya etik kurallarını açıkladıktan sonra ‘Etik kurallara uyacağım" ve "milli hesap" anlamına gelen yeşil top emojisini kullanmaya başladığını duyurmuştu. Bunun üzerine birçok sosyal medya hesabı o işaretleri profiline ekledi.

AHLAKSIZLIĞI TACİZ EDİLENLER YAPMIŞ

Bu hessaplardan bir kısmı tarafından  Nevşin Mengü, Canan Kaftancıoğlu, ve Berna Laçin'e taciz mesajları attı. Ünal duruma ilişkin, "Bu farkındalık çalışması bir kez daha kadim bir ahlaki sorunu gün yüzüne çıkardı. Bu ahlaki sorun, hiçbir konuda öz eleştiri yapmamak, kendisi ile asla yüzleşmemek ve bir farkındalık çalışması üzerinden bile düşmanı olarak gördüğü gruba nefret kusmak sorunudur." ifadelerini kullandı.

Etik olmayan veya suç içeren davranışların iki şekilde yaptırım göreceğine işaret eden Ünal, ahlaki sorunun "kınama ve ayıplama", suçun ise "hukuki" yaptırımla karşılaşacağını, suçun kişisel olduğunu söyledi.

Ünal, ahlaksızlığın, kişisel olan üzerinden o gruba ait olduğunu düşündüğü herkese saldırmak olduğunu ileri sürerek "Bu etik kurallara uymayı taahhüt etmek yerine düşmanlık eden bu zihin yapısına şunu söyleyebilirim, sizin ruhunuzu kaybetmenize neden olmuş nefret ve ön yargı dili zaten sadece sosyal medya değil herhangi bir konudaki 'etik kuralları' anlamanızı imkansız kılıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Mehmet Yakup Yılmaz'ın köşe yazısını eleştiren Ünal, "Biz kimsenin özel hayatını merak etmiyoruz bay yazar, yaptığı işle ilgileniyoruz. Biz bir olumsuzlukla karşılaştığımızda hatalı olanın o birey olduğunu düşünüyor ve tepkimizi belirliyoruz. O birey üzerinden bir grubu nefretimizin hedefi haline getirmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar