Mahkeme ‘eş başkanlık’ sıfatının kullanılmasını suç saymadı: 'Kamu zararı yok' gerekçesiyle beraat

Mahkeme ‘eş başkanlık’ sıfatının kullanılmasını suç saymadı: 'Kamu zararı yok' gerekçesiyle beraat
Mahkemenin kararını değerlendiren avukat Barış Yıldırım, ‘Bu karar benzer suçlamalar için emsal niteliğinde’ dedi.

2016'da görevden alınarak yerlerine kayyım atanan Dersim Belediyesi Eş Başkanları Nurhayat Altun ve Ali Bul


Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK-2016 yılında yerine kayyım atandıktan sonra görevden uzaklaştırılan Dersim Belediyesi Eş Başkanı Ali Bul, HDP’li belediyelere kayyım atamaya gerekçe gösterilen ‘eş başkanlık’ sıfatını kullanma suçlamasından beraat etti.

‘Eş başkanlık’ davası bugün Tunceli 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Ali Bul’un avukatı Barış Yıldırım’ın katıldığı duruşmada, mahkeme, suçlamaya konu olan belediye başkanlığı görevinde "eş başkanlık" sıfatının kullanılmasının suç olmadığın belirterek, beraat kararı verdi.

BİLİRKİŞİ ‘KAMUYA ZARARI YOK’ DEDİ, MAHKEME BERAAT KARARI VERDİ

Karara ilişkin Artı Gerçek’e konuşan Ali Bul’un avukatı Barış Yıldırım, kararın mahkemece istenilen bilirkişi raporuna istinaden verildiğini söyledi. Bilirkişi raporunda ‘eş başkanlık’ sıfatının kullanılmasında kamunun zarara uğratılmadığı tespitinin yer aldığını altını çizen Yıldırım, mahkeme de bilirkişi raporun gelmesinin ardından ‘eş başkanlık’ sıfatının kullanılmasıyla ilgili beraat kararı verdiğini söyledi.

AV. YILDIRIM: VERİLEN KARAR, DİĞER EŞ BAŞKANLAR İÇİN EMSAL NİTELİĞİNDE

‘Eş başkanlık’ sıfatı kayyım atanan belediyelerdeki eş başkanların yargılanmasında ‘suç unsuru’ olarak sayılıyordu. Dersim Belediyesi Eş Başkanı Nurhayat Altun, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı ‘eş başkanlık’ sıfatını kullandıkları, yazışmaları bu sıfatla yaptıkları için suçlanan eş başkanları arasında.

Bu kararın benzer suçlamayla yargılanan diğer eş başkanlar için emsal olup olmadığı sorusuna yanıt veren Yıldırım, "Bu karar kesinlikle benzer suçlamalar için emsal teşkil edecek" dedi.

Öne Çıkanlar