'Mahkeme kararına avukatlardan önce rektör Naci İnci ulaştı'

'Mahkeme kararına avukatlardan önce rektör Naci İnci ulaştı'
Naci İnci'nin böyle gizli bir bilgiye nasıl ulaştığını anlamlandıramadığını söyleyen avukat Kuyurtay, İnci hakkında suç duyurunda bulunduklarını belirtti.

Avukat Fırat Kuyurtay, Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan genel sekreter Nedim Malkoç'un görevlendirilmesine ilişkin mahkeme kararına avukatlardan önce Rektör Naci İnci'nin ulaştığını aktardı.

Boğaziçi Üniversitesi'nin eski Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu üniversitenin genel sekreterlik görevine Dr. Nedim Malkoç'u atamasıyla ilgili mahkeme kararına avukatlardan önce Rektör Prof. Dr. Naci İnci'nin ulaşması, davayı açan akademisyenlerin avukatı Fırat Kuyurtay'ın tepkisine yol açtı.

DW Türkçe'den Serkan Ocak'ın haberine göre, eski rektör Bulu üniversitenin genel sekreterlik görevine haziran ayında Nedim Malkoç'u atadı. Boğaziçi Üniversitesi'nde görevli akademisyenler, üniversite yönetimine sorulmadan alınan bu karara karşı dava açtı.

Davaya bakan İstanbul İdare Mahkemesi, yönetim kurulunun hak ve yetkilerinin gasp edildiğini belirterek geçici görevlendirme kararının yürütmesini durdurdu.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, aynı gün karara itiraz etti, ertesi gün de ikinci bir itirazda daha bulundu. 

Dosyayı, bu kez bir üst mahkeme olan İstanbul Bölge Mahkemesi incelemeye aldı.

KARAR ÇIKMADAN YENİ GÖREVLERE ATADI

Bu sırada Nedim Malkoç, geçici olarak yürüttüğü görevine devam etti. Rektör Naci İnci, yürütmenin durdurulmasına yönelik itiraz karara bağlanmadan genel sekreteri yeni görevlere atadı. "Taşınmaz Değerlendirme Komisyonu"nda yürütücü olarak görevlendirildi. Malkoç, geçen hafta da üniversitenin yönetim kurulu toplantısına katıldı.

'KARAR HENÜZ YAZIM AŞAMASINDAYDI'

Akademisyenlerin bu karardan haberi yoktu. Davayı açan öğretim üyesinin avukatı Fırat Kuyurtay'ın da bu karar hakkında bilgisi yoktu. Kuyurtay, kararı Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sisteminde de bulamadığını anlattı:

"Prof. Dr. Naci İnci, yürütmenin durdurulması kararının kaldırıldığını, kararın yazım aşamasında olduğunu ve gerekçeli kararın da yakında tebliğ edileceğini söyledi. Biz tabii ki UYAP dediğimiz sistem üzerinden konuyu kontrol ettik. Düzenli olarak her gün takip ettiğimiz bir şeyden bahsediyoruz. Yürütmeyi durdurmaya karşı bir karar olmadığını gördük." 

Bunun üzerine ilgili mahkemeye giderek böyle bir karar olup olmadığını sorduğunu belirten Avukat Kuyurtar, önce kalemle ardından mahkeme başkanı ile görüştü ve kararın henüz yazılmadığını öğrendi.

İNCİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Naci İnci'nin böyle gizli bir bilgiye nasıl ulaştığını anlamlandıramadıklarını söyleyen Avukat Kuyurtay, "HSK'dan durumu incelemesini istedik ayrıca Naci İnci hakkında da suç duyurusunda bulunduk." dedi.

Kuyurtay, normal hukuk normlarına uymayan bu durumun HSK tarafından incelenerek, değerlendirilmesini bekliyor. 

Öne Çıkanlar