Mahkeme tutanağına Kürtçe ‘farklı bir dil’ olarak geçti

Mahkeme tutanağına Kürtçe ‘farklı bir dil’ olarak geçti
Açlık grevine girdiği için hakkında örgüt üyeliğinden dava açılan tutuklu Mukaddes Kabak’ın duruşmada Kürtçe konuşması mahkeme heyetince 'farklı bir dil' olarak tutanağa geçildi.

Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan Mukaddes Kabak'ın, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle girdiği süresiz-dönüşümlü açlık grevi gerekçe gösterilerek hakkında "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması Ankara 25’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Kabak’ın hazır bulunduğu duruşmaya avukatı mazeret bildirerek katılmadı.

'FARKLI BİR DİL' OLARAK TUTANAĞA GEÇTİ 

Duruşma kimlik tespitiyle başladı. Kabak’ın kimlik tespitini Kürtçe yanıtlaması üzerine mahkeme başkanı, "Sanığın kimliğiyle ilgili sorulara ‘farklı bir dille’ cevap verdiği görüldü" şeklinde tutanağa geçti.

YURT DIŞI YASAĞI VERİLDİ 

İddia makamı Kabak’ın savunmasının tercüman aracılığıyla alınması talebinde bulunurken, ara kararını açıklayan mahkeme başkanı, tutuklu bulunan Kabak hakkında yurt dışına çıkma yasağı uygulanmasına karar verdi. Mahkeme başkanı, gelecek celse savunmasının alınması için Kürtçe bilen bir tercüman görevlendirilmesine, Kabak ve avukatına savunmalarını yapmak üzere gelecek celseye kadar süre verilmesine, bulunduğu cezaevinde infaz ve disiplin işlemlerini içeren dosyasının bir suretinin istenmesine karar verdi. 

Bir sonraki duruşma 19 Ocak 2022’ye erteledi. (MA)

Öne Çıkanlar