Mahmur ve Sêmalka’da KDP protestoları

Mahmur ve Sêmalka’da KDP protestoları
KDP’nin protesto edildiği Mahmur'da, Federe Kürdistan halkına “saldırılara karşı harekete geçilmesi” çağrısı yapıldı. Cizîrê’de ise Sêmalka Sınır Kapısı’nda çadır eylemi başlatıldı.

Federe Kürdistan Bölgesi’nde bulunan Mahmur Kampı ile Kuzey Doğu Suriye’nin Cizîrê Kantonu’nda, Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) Türkiye’nin saldırılarında yer alması protesto edildi.

Mahmur İştar Meclisi tarafından yapılan kitlesel açıklamada, KDP’nin saldırılarda yer almasına tepki yağdı. Burada konuşan Mahmur Belediyesi Eşbaşkanı Rojîn Benek, "NATO’nun ikinci gücü, yaklaşık beş aydır geniş çaplı bir saldırı başlattı. Güney Kürdistan topraklarının tümü bu saldırılarla işgal edilmek isteniyor ama Türkiye şimdiye kadar herhangi bir ilerleme sağlayamadı. Türkiye kimyasal silah kullanarak savaş suçu işlese de uluslararası kamuoyu bu saldırılara sessiz kaldı. KDP her zamanki gibi kendi ihanetçi rolünü oynayarak, Kürtlerin kazanımını yok etmeye çalıştı. Son olarak KDP güçleri 7 kişilik bir gerilla grubunu pusuya düşürerek, 5 gerillayı şehit etti. Biz KDP’nin bu tür eylemlerini kınıyor ve kabul etmiyoruz. Güney halkının sessizliği de eleştiri konusudur. Gün gelecek Güney halkı KDP’nin bu eylemlerine yeter artık diyecek ve KDP’yi kınayacaktır" dedi.

KDP’nin Şengal’e girme girişimlerine tepki gösteren Benek, uluslararası kamuoyunu buna karşı harekete geçmeye çağırdı. 

SÊMELKA'DA ÇADIR EYLEMİ

Cizîrê’de KDP’yi protesto eden Şehit Aileleri Meclisi, Sêmalka Sınır Kapısı’nda çadır eylemi başlattı. (MA)

Öne Çıkanlar