Mahmut Alınak tahliye edildi

Mahmut Alınak tahliye edildi
Kürt aydını ve eski milletvekili Alınak, 17 Şubat’ta tutuklanmıştı.

Kürt siyasetçi, yazar ve eski milletvekili Mahmut Alınak, müebbet hapis cezasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye oldu.

Kars'ta 13 Şubat’ta "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla gözaltına alınan 68 yaşındaki Alınak, 17 Şubat'ta çıkarıldığı mahkeme tarafından "Devletin topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymak, devletin birliğini bozmak, devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak, devletin bağımsızlığını zayıflatmak" iddiasıyla tutuklanmıştı.

'TÜRKİYE'DE VİCDANLI HAKİMLER VAR' 

Demokrat Haber’e konuşan Alınak’ın oğlu ve avukatı Bişar Alınak, tahliye kararının Türkiye’de vicdanlı hakimler olduğunu gösterdiğini söyledi.

Alınak, " İş insanı ve insan hakları savunucusu Osman Kavala davasında beraat kararı veren hakimler gibi bu ülkede hala vicdanlı hakimler olduğunu bilmek beni mutlu etti. Bu dava ölü doğmuş bir davaydı. Babamın tahliyesi bizleri çok mutlu etti. Darısı tüm siyasi tutsakların başına" dedi.

NE OLMUŞTU?

Kronik hastalıkları bulunan 68 yaşındaki Kürt aydını Alınak için koronavirüs nedeniyle avukat oğlu Bişar Alınak tarafından mart ayında yapılan tahliye talebi, "kaçma şüphesi" olduğu gerekçesiyle reddedilmişti. Avukat Bişar Alınak, "Babam, Evren faşizminden ve Ağar’ın beyaz torosçularından kaçmadı da şimdi mi kaçacak?" demişti.

Öne Çıkanlar