Malezya'da yüzlerce korona virüsü vakasının kaynağı camideki toplantı

Malezya'da yüzlerce korona virüsü vakasının kaynağı camideki toplantı
Ülkedeki camilerse iki hafta boyunca kapatılacak.

Malezya Sağlık Bakanlığı, şubat ayı sonunda Sri Petaling camisinde düzenlenen 4 günlük toplantıya katılan 34 yaşındaki Malezyalının hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ülkenin Sağlık Bakanı, Malezya’da doğrulanan toplam 673 korona virüsü vakasının üçte ikisinin 4 günlük toplantıyla bağlantılı olduğunu bildirdi. Virüsün cami kompleksine ilk kim tarafından getirildiğiyse belirsizliğini koruyor.

Tebliğ Cemaati pazartesi günü tüm aktivitelerini durdurdu ancak Malezya’daki camide olanlar hakkında yorum yapmadı.

Toplantının düzenlendiği camiyse salı günü ziyaretçilere kapılarını kapadı. Ziyaretçilerinden onlarcasının karantina altında tutulduğu belirtildi.

TOPLANTIYA 16 BİN KİŞİ KATILDI

Tebliğ Cemaati’nin ev sahipliği yaptığı toplantıya 16 bin kişinin katıldığı, bunlardan bin 500’ünün Malezya dışında başka bir ülkenin vatandaşı olduğu bildirildi.

Reuters’ın ulaştığı katılımcı listesinde Kanada, Nijerya, Hindistan ve Avustralya vatandaşlarının yanı sıra korona virüsü vaka sayısı oldukça yüksek olan Çin ve Güney Kore’den de katılımcıların olduğu görüldü.

İki katılımcının, etkinliği düzenleyenlerin korona virüsü, temizlik ve sağlık önlemleriyle alakalı konuşma yapmadığını ancak katılımcıların çoğunun düzenli olarak yıkadığını söylediği aktarıldı.

Pazartesi günü korona virüsü test sonucu pozitif çıkan 30 yaşındaki Kamboçyalı bir erkek Reuters’a etkinlikte katılımcıların birbirine çok yakın oturduğunu söyledi.

Malezya, korona virüsü salgınına önlem olarak sınırlarını kapatmayı, ülke içi seyahatlere sınırlama getirmeyi ve okulları kapatmayı planlıyor.

Öne Çıkanlar