İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyenler yarın Maltepe'de

İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyenler yarın Maltepe'de
Mitinge katılım çağrısı yapan kadın örgütleri, 'Şimdi sokağa çıkma zamanı” dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla feshedilen İstanbul Sözleşmesi 1 Temmuz'da yürürlükten kalkacak. 'İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyen kadınlar ve LGBTİ+'lar, yarın Maltepe Etkinlik Alanı’nda "Büyük Miting" düzenleyecek.

İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlükten kalkacağı 1 Temmuz öncesi, Eşitlik İçin Kadın Platformu’nun (EŞİK) çağrısıyla 19 Haziran'da Maltepe Etkinlik Alanı’nda saat 13.00’da "Büyük Kadın Mitingi" düzenlenecek. "İstanbul Sözleşmesinden Vazgeçmiyoruz" şiarıyla Türkiye’nin birçok yerinden kadınların katılması beklenen mitinge ilişkin kadın örgütleri katılım çağrıda bulundu.

'BARIŞ İÇİNDE BİR TOPLUMUN YARATILMASI İÇİN...'
 
EŞİK’ten Gülser Kayır, İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekilmesine karşı bütün kadınların ayağa kalktığını belirterek, Türkiye’nin birçok kentinden kadınların İstanbul’a "akacağını" dile getirdi. İstanbul Sözleşmesi’nin sadece kadınları ilgilendirmediğinin altını çizen Kayır, sözleşmenin bütün bir toplumu ilgilendirdiğini ifade etti. Kayır, "İstanbul Sözleşmesi sadece kadınlara yönelik şiddeti önlemekle ilgili bir konu değil. Esas olarak demokratik bir toplumun yaratılması, şiddetsiz bir toplumun, barış içinde bir toplumun yaratılması için bir sözleşme. Kadını, erkeği, engelliyi, LGBT bireyleri, herkesi koruyor" dedi.

HDP İzmir İl Örgütü’ne yönelik saldırıda Deniz Poyraz’ın katledilmesinin çok üzücü ve kadınlar açısından ağır olduğunu belirten Kayır, "İstanbul Sözleşmesi polisin nasıl davranacağına kadar bir uyarı veriyor. Özellikle kadın düşmanı politikalar ve söylemler, AKP hükümetinin politikaları  nedeniyle çok kadın öldürüldü ülkemizde. Bu yüzden sözleşme son derece önemli. Bütün toplum sahip çıkmalı. Aylarca bunu anlatmaya çalıştık, çok çalıştık, bu çalışmalarımızın sonucu olarak bu mitingi gerçekleştiriyoruz" diye belirtti.

DENİZ POYRAZ İÇİM PANKART

Kadın Zamanı Derneği’nden Dilek Başalan da büyük mitinge çağrı yaparak, Başalan, "Şimdi sokağa çıkma zamanı. Çünkü kazanımlarımızı gasp etmeye yönelik bir saldırı ile karşı karşıyayız. Yarın Maltepe’de olalım, 1 Temmuz’da da Taksim Tünel’de olalım. Bizler sokakta olduğumuz sürece, kazanımlarımıza sahip çıktığımız sürece erkek iktidara mutlaka kaybettireceğiz" diye konuştu.

Başalan, yarınki mitingte dün İzmir'deki HDP binasına saldırıda katledilen Deniz Poyraz için hazırladıkları pankartla alana gireceklerini belirtti. (MA)

Öne Çıkanlar