Polis teknenin Maltepe'ye yanaşmasına izin vermedi: CHP'li başkan denize atladı

Polis teknenin Maltepe'ye yanaşmasına izin vermedi: CHP'li başkan denize atladı
Adalar Belediye Başkanı Gül'ün de içinde bulunduğu yaklaşık 100 kişiyi taşıyan teknenin 1 Mayıs kutlama alanı olan Maltepe'deki iskeleye yanaşmasına polis engel oldu.

İstanbul Valiliği'nin Taksim'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamasına izin vermemesinin ardından, Maltepe medyanı işçi örgütlerinin eylem alanı olarak belirlenmişti. Bu çerçevede geniş güvenlik önlemleri altında Maltepe'de vatandaşlar toplanmaya, işçi ve sivil toplum örgütleri de belirledikleri noktalarda bir araya gelerek alana doğru yürümeye başladı. Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül'ün de içinde bulunduğu yaklaşık 100 kişiyi taşıyan teknenin 1 Mayıs kutlama alanı olan Maltepe'deki iskeleye yanaşmasına polis engel oldu. Tekne yaklaşık 1 saat süreyle denizde bekledi. Bu durumu protesto eden CHP Adalar İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat, denize atladı ve yüzerek kıyıya ulaştı.

CHP’Lİ BAŞKAN DENİZE ATLADI

Adalar Belediye Başkanlığı da geleneksel olarak yaptığı gibi bu yıl da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü tüm İstanbul halkıyla kutlamak için bir tekne kiraladı. Büyükada'dan saat 10.30'da hareket eden teknede başta Adalar Belediye Başkanı CHP’li Erdem Gül ve CHP ilçe örgütü temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi bulunuyordu. Ancak polis teknenin Maltepe'deki iskeleye yanaşmasına izin vermedi. Tekne yaklaşık 1 saat denizde bekletildi. Duruma tepki gösteren CHP Adalar İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat denize atladı. Akpolat, alkışlar eşliğinde yüzerek denize çıktı.

Bu arada CHP yöneticilerinin temasları sonucu, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nün izniyle tekne iskeleye yanaştı.

ANKA’da yer alan habere göre Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, belediyenin geleneksel olarak yer yıl tekne kiralayarak toplantı alanlarına gittiğini belirterek, polisin bugünkü tutumunu eleştirdi. Gül, "Bir saat boyunca denizde dolaştırıldıktan sonra nihayet kıyıya çıkmamıza izin verildi. Adalar halkının da tüm İstanbullular gibi alanlarda kutlama yapmaya hakkı var. Bu engellenemez" dedi.

Öne Çıkanlar