Mansur Yavaş, Akşener ve Kılıçdaroğlu'yla görüştü

Mansur Yavaş, Akşener ve Kılıçdaroğlu'yla görüştü
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşerek belediye faaliyetlerini aktardı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ederek belediyenin faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Akşener'i ziyaretinin ardından ikili ortak basın toplantısı düzenledi.  Yavaş, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda isminin geçmesine ''Bir belediye Başkanı seçildiği andan itibaren sadece görevini yapmalı. Ne diğer siyasi partilere ne de liderlere laf söylemeli. Sadece işini yapmalıdır. Herkesi kucaklayarak eşit ölçüde hizmet etmeye çalışıyorum. Kendimi bir kamu görevlisi olarak görüyorum. Açıklamalar bilgim ve rızam dışında yapılıyor. Ben görevimin başındayım'' şeklinde cevap verdi.

Yavaş, ziyaret hakkında ise şöyle konuştu:

 "Önümüzde iki yıl daha var ama biz yaptıklarımızın yapamadıkların neler olduğunu anlatıp hesabını vermek istiyoruz. Seçilmemizde katkıları olan Millet İttifakı genel başkanlarını davet edip Ankara'da 3 yılda neler değişti, engellemeler oldu mu, bundan sonraki iki yılda neler yapacağız konusunda açıklama yapacağız. Sayın Genel Başkanımızı da bu nedenle davet ettim. Ayda, iki ayda bir kendisini gelip ziyaret ediyorum. Ankara'da esnaflarla, işçilerle ilgili talep ve şikayetler geliyor, kendisi de bize aktarıyor biz de çözümler bulmaya çalışıyoruz."

'SOSYAL BELEDİYECİLİK NASIL OLMALI HERKESE GÖSTERMİŞ BİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ'

Akşener de "Mayıs başında 3 yılda ne yaptık ne ettik, hangi hizmetleri nasıl yaptık deyip hesap verme adına bir çalışma planlamış, bizi de davet etmek üzere bizi ziyaret etti. Kendisine teşekkür ediyorum. Başarılı çalışmalarının, sosyal belediyecilik anlayışının nasıl olması gerektiğini gösteren, şu dönemde yoksulun yanında olarak belediye kaynaklarını çarçur etmek, birilerinin cebine doldurmak yerine somut adımlar atıp sosyal belediyecilik nasıl olmalı herkese göstermiş bir belediye başkanımız. Sağ olsun, var olsun" ifadelerini kullandı. 

KEMAL KILIÇDAROĞLU İLE DE GÖRÜŞTÜ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Mansur Yavaş, görüşmelerin ardından sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Genel Başkanlarımız Sn. Meral Akşener ve Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek, 3 yıllık görev süremizde yaptıklarımızı ve hayata geçireceğimiz çalışmaları kamuoyuyla paylaşacağımız, mayıs ayında gerçekleşecek faaliyet raporu tanıtımına kendilerini davet ettik."

ÜMİT ÖZDAĞ YAVAŞ'IN ADAYLIĞINI GÜNDEME GETİRMİŞTİ

İyi Parti’den istifa ederek Zafer Partisi’ni kuran Ümit Özdağ, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mansur Yavaş’ın adaylığını desteklediklerini belirterek çağrı yapmıştı. Özdağ, 6 muhalefet partisinin Yavaş'a teklif götürmemesi durumunda Yavaş'a teklif götüreceklerini de söylemişti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada ise, "Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı adaylığı hakkında spekülatif haberlerle hiçbir ilgimiz bulunmamaktadır" denilmişti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da, "Mansur Bey değerli belediye başkanlarımızdan biridir. 'cumhurbaşkanlığı seçimi' denildiğinde akla, aday olarak bir CHP’linin gelmesi bizi memnun ediyor. Burada kırmızı çizgimiz 6’lı masadır. Adayımıza, Millet İttifakı’nın liderleri karar verecek" demişti. 

Öne Çıkanlar