MEB'in önerdiği mantık kitabından Mahmut Tuncer çıktı

MEB'in önerdiği mantık kitabından Mahmut Tuncer çıktı
Günay Yayınları'ndan çıkan mantık soruları ders kitabında, şarkıcı Mahmut Tuncer'in fotoğrafına ve 'Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür. Halay ise her yere' sözlerine yer verildi.

Çocuklara ders kitabı olarak okutulan mantık sorularının yer aldığı bir eğitim kitabına, Einstein'ın 'Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür. Hayalgücü ise her yere' sözü yerine, türkücü Mahmut Tuncer'in fotoğrafı ve "Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür. Halay ise her yere" sözlerine yer verilmesi sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

Tepkilerin çoğalmasının ardından açıklama yapmak zorunda kalan Günay Yayınları, Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamada, kitabın Milli Eğitim Bakanlığı'na ait olmadığını iddia ederek, "Esprili olduğu için böyle bir görsel kullandık. Baskısı kaldırıldı. Yeni baskıda kullanmadık" ifadeleri kullandı.

 

 

Ders olarak okutulan mantık kitabındaki Mahmut Tuncer fotoğrafına ve sözüne  tepki gösteren hukukçu Prof.Dr Bahadır Erdem, "Çocukların eğitim kitabında boyle saçma sapan şey olmaz gerçek değildir zaytungtur dedim ama maalesef gercekmiş" dedi.

'DEVLET MANTIK DERSİNİN ALTINI BOŞALTIYOR'

Devletin mantık kitaplarının altını oyduğunu belirten sosyal medya kullanıcıları da tepkilerini mesajlarla dile getirdi.

 

 

 

 

(HABER MERKEZİ)

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar