Mardin'de 5 Kürt siyasetçiye 45 yıl hapis

Mardin'de 5 Kürt siyasetçiye 45 yıl hapis
Avukatların karara itiraz edecekleri öğrenildi.

Mardin'de, hasta tutuklu Bayram Demirhan’ın da aralarında bulunduğu 5 Kürt siyasetçiye toplamda 45 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
 
Mardin'de geçen yıl tutuklanan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti Meclisi (DBP) üyesi hasta tutuklu Bayram Demirhan ile Kürt siyasetçiler Davut Bozan, Hasan İlhan, Mehmet Ali Dayan ve Mehmet Ceylan hakkında açılan davanın 13'üncü duruşması Mardin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
 
Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olan Bayram Demirhan ve Mehmet Ceylan, Tekirdağ T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu olan Davut Bozan ile tutuksuz yargılanan Hasan İlhan ve Mehmet Ali Dayan duruşma salonunda hazır bulundu.
 
TOPLAMDA 45 YIL 3 AY HAPİS
 
Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada, iddia makamı 5 siyasetçinin de "örgüt üyesi olmak" suçlamasıyla cezalandırılmasını talep etti.
 
Mütalaaya karşı söz verilen tutuklular ise haklarındaki iddiaları reddetti. Avukatlar, müvekkillerinin tahliyesi ve beraatını talep etti.
 
Savunmaların ardından duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan Bayram Demirhan’ı 11 yıl 3 ay, Hasan İlhan’ı 10 yıl 6 ay, Davut Bozan’ı 9 yıl 9 ay, tutuksuz yargılanan Mehmet Ceylan ve Mehmet Ali Dayan'ı ise 6 yıl 10 ay 15 gün ayrı ayrı hapis cezasına çarptırdı.
 
Avukatların karara itiraz edecekleri öğrenildi. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar