Mardin’de bir köy daha karantinada:2 gündür dezenfekte yapılmadı

Mardin’de bir köy daha karantinada:2 gündür dezenfekte yapılmadı
Mardin’in Derik ve Mazıdağı ilçelerine bağlı köylerin ardından Kızıltepe’ye bağlı Eymirli mahallesi de karantinaya alındı.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 150 haneli 900’ü aşkın kişinin yaşadığı kırsal Eymirli mahallesi de koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle karantina altına alındı. En az 10 kişi Kovid-19 şüphesi ile karantina altına alınmak üzere Mardin Devlet Hastanesi'ne getirildi. Mahallenin karantina altına alınmasının nedeninin ise, yaklaşık 20 gün önce İzmir’de kanser tedavisi görürken hayatını kaybeden bir yurttaşın cenazesinin köye getirilmesinin ardından yaşandığı öğrenildi.

İzmir'den taziyeye gelen bir kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine köylüler, peş peşe rahatsızlandı. Bunun üzerine hastaneye giden bir kişide Kovid-19 tespit edildi. Köyde yapılan taramanın ardından Kovid-19'a yakalanan kişiler Mardin Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Taziye için Kızıltepe'den köye giden 2 kişi ile birlikte toplamda en az 10 kişinin karantina altına alındığı öğrenildi. Konuya dair yetkililerden ise bu güne kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

DEZENFEKTE ÇALIŞMASI YAPILMADI

Köy Muhtarı Feyat Sincaroğlu yaşananları anlatırken, taziyeden sonra köylülerin ardı ardına rahatsızlandığını belirtti. Kendisinin de rahatsızlandığını ve bugün iyi hissedebildiğini belirten Sincaroğlu, "Birçok ihtiyarlarımızı götürdüler. Kardeşim de götürülüp, karantina altına alınanlardan. Test sonucu pozitif çıktı onun da. Şimdi kendi yöntemlerimizle korunmaya çalışıyoruz. Açıkçası ölüp tekrar dirildik gibi olduk. Ama şimdi iyiyiz. Herkes kendi evinde, kendi karantinasını uyguluyor" dedi. Köylerinin 2 gündür karantina altına alındığını söyleyen Sincaroğlu, kendilerinden de örnek alındığını ifade ederek, "Şu ana kadar köye hastaları götürmek için gelen ambulanslar dışında kimse gelmedi. Ne belediye ne de başkası. Hiçbir dezenfekte çalışması yapılmadı" dedi.

2 KÖY DAHA ÖNCE KARANTİNAYA ALINMIŞTI

Mardin’in Derik ilçesinde de Derinsu 4 gündür, Mazıdağı'nın Yetkinler kırsal mahallesi de 2 gündür karantina altında. Karantina uygulaması kararı her iki mahallede de İstanbul’dan gelen yurttaşların testlerinin pozitif çıkması üzerine alınmıştı. Kızıltepe ilçesinde de bir bina İstanbul’dan gelen bir yurttaşın test sonucunun pozitif çıkması nedeniyle karantina altına alınmıştı. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar