Mardin'de maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı

Mardin'de maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı
Mardin'de coronavirus (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirilirken. Birden fazla kişinin bir arada yürümesi yasaklandı.

Yeni tip coronavirus (Covid-19) salgınına yönelik tedbirler kapsamında alınan maske uygulaması Mardin'e salgının başlamasından yaklaşık 3 ay sonra gitti. Coronavirüs tedbirleri kapsamında, Mardin'de açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirildi.

SOKAKLARDA BİRDEN FAZLA KİŞİNİN BİR ARAYA GELMESİ DE YASAKLANDI

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı'nda Covid-19 ile mücadele kapsamında alınan yeni kararları duyuran Mardin Valiliği, ikinci bir karara kadar açık alanlar da dahil olmak üzere maske kullanmasının zorunlu hale getirildiğini açıkladı. Valilik, birden fazla kişinin bir arada yürümesinin ve toplanılmasının da yasaklandığını, alınan kararlara uymayanlar hakkında idari ve adli işlem başlatılacağını duyurdu:

"Birden fazla kişinin bir arada yürümemesi, toplanmaması, sitelerin park ve bahçelerinde toplu halde bulunulmaması ve sosyal mesafenin korunması (en az 3 adım) ile hijyen kurallarına uyulması ile ilgili tedbirler alınmasına, tedbirlere ilişkin kaymakamlarımız tarafından Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 23'üncü ve 72'inci maddeleri gereğince gerekli kararların alınması kararlaştırıldı." (HABER MERKEZİ)

 

 

Öne Çıkanlar