Mardin Kadın Daire Başkanlığı’na bir kez daha erkek atandı

Mardin Kadın Daire Başkanlığı’na bir kez daha erkek atandı
'Bu iktidarın kadın düşmanı politikalarının yansımasıdır.'

Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyımının değişmesinin ardından eski kayyım Mustafa Yaman tarafından Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’na görevlendirilen Mehtap Bingül’ün usulsüzlükler nedeniyle görevden alınmasının ardından yerine Abdurrahman Şahin isimli erkek atandı. 
 
Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne 16 Kasım 2016’da kayyım olarak atanan eski Mardin Valisi Mustafa Yaman tarafından Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’na getirilen Mehtap Bingül, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimi tarafından görevden alındı. Hakkında başlatılan iç soruşturma neticesinde görevden alınan Bingül’ün daha sonra ailesine ait daireleri yüksek bedellerle belediyeye kiraladığı ortaya çıkmıştı. 19 Ağustos 2019’da belediyeye ikinci defa kayyım olarak atanan Mustafa Yaman, HDP döneminde Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’na getirilen Gülizar İpek’i memuriyetten men ederek, yerine yeniden Bingül’ü getirildi. Yaman yerine Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi kayyımı olarak atanan Mahmut Demirtaş, Bingül’ü yaptığı usulsüzlüklerden dolayı görevinden aldı. 
 
İKİ GÖREVE BİRDEN GETİRİLDİ 
 
Bingül’ün görevden alınmasının ardından Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’na İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapan Abdurrahman Şahin getirildi. Şahin aynı zamanda Kültür, Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanı olarak da görevlendirildi. 
 
‘KAYYIM ZİHNİYETİNİN ÜRÜNÜ’
 
Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bir erkeğin getirilmesini değerlendiren Gülizar İpek, önceki kayyım döneminde görevlendirilen Mehtap Bingül’ün yapmış olduğu hukuksuz işlemler nedeniyle görevden alınmasının doğru bir karar olduğunu ancak yerine bir erkeğin atanmasının kayyım zihniyeti ile atılmış bir adım olduğunu söyledi. Kayyımların kadın kazanımlarına dönük saldırıları başından bu yana takip ettiklerini dile getiren İpek, "Halkın iradesinin gasp edilerek kayyım atanmasının ardından ilk saldırıya uğrayan alanlar kadınların olduğu alanlar oldu. Yeni atanan kayyımın icraatlarından da anladığımız kadarı ile bu saldırılar devam edecek. Kadın biriminin başına bir erkeğin atanması, orada yürütülecek faaliyetlerin hangi zihniyet ile yapılacağının açık bir göstergesi. Demokratik ekolojik özgür kadın paradigmasından, eşit temsiliyetten vazgeçmiyoruz. Kadınların yönetimlerde yer almasından asla vaz geçmiyoruz. Hele hele kadın politikalar daire başkanlığına bir erkeğin atanmasını asla kabul etmiyoruz. Bu iktidarın kadın düşmanı politikalarının yansımasıdır. Bu kadını ötekileştirmek, hiçleştirmek ve kurumlardan uzaklaştırmaktır. İsmi üstünde Kadın Hizmetleri Daire Başkanlığı ve burada kadınlara dönük bir hizmet ortaya konacak. Kadınlar için politikalar üreten bir alana erkek atanması kadınları esas almayan kadın düşmanı cinsiyetçi politikaların sonucudur. Biz bu erkek egemen zihniyetle mücadele ediyoruz" diye konuştu. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar