Marilyn Monroe'nin evi satıldı

Marilyn Monroe'nin evi satıldı
California'daki evi 7,2 milyon dolara alan kişinin ismi açıklanmadı.

KÜLTÜR SANAT - Hızlı yaşamı, sansasyonel hikayeleri ile 20. yüzyılın en ünlü sinema yıldızlarından Marilyn Monroe, 1962 yılında beklenmedik bir şekilde öldüğünde henüz 36 yaşındaydı ve son filminden 200 milyon dolar hasılat elde etmişti. 

Filmleri ile çeşitli ödüller alarak sinema dünyasının popüler kültürünün önemli sembollerinden birine dönüşen Monroe’nin sıkıntılı özel hayatı gündemden hiç düşmedi. Madde bağımlılığı, depresyon, anksiyete ile mücade ettiği yaşamında beyzbol yıldızı Joe Di Maggio ve ve oyun yazarı Arthur Miller ile evlendi. Her iki evliliği de boşanmayla sonuçlandı. Üzerinde en çok konuşulan ilişkisi ABD başkanı Jhon F. Kennedy ile yaşadığı gizli aşktı. 

5 Ağustos 1962 tarihinde Los Angeles'taki evinde 36 yaşındayken aşırı dozda uyuşturucu kullanımından öldüğü kamoyuna açıklandı. Aşırı doz uyuşturucu ile muhtemel intihar olarak geçen ölüm sebebi üzerine pek çok spekülasyon yapıldı. 

Son nefesini verdiği evi geçtiğimiz 27 Nisan'da satışa çıkarılmıştı. 1929 yılında inşa edilen evinin kapılarını ilk olarak Life dergisi ile paylaşan Monroe, dergiye bir de röportaj vermişti. Dört yatak odalı, üç banyolu, yüzme havuzlu, turunçgil bahçeli ve misafir evi bulunan, California’nın Brentwood bölgesindeki villa 7,25 milyon dolara satıldı. Alıcının ismi açıklanmadı.

Öne Çıkanlar