Alışveriş sitesi Markafoni de kapanıyor

Alışveriş sitesi Markafoni de kapanıyor
Türkiye'de 2008 yılından beri hizmet veren moda ve alışveriş sitesi Markafoni, bugün web sitelerinde yaptıkları duyuruyla kapandıklarını açıkladı.

EKONOMİ - Türkiye'de 2008 yılından beri hizmet veren moda ve alışveriş sitesi Markafoni, bugün web sitelerinde yaptıkları duyuruyla kapandıklarını açıkladı. Sitede yayımlanan mesajda, işletmenin sürdürülebilirliğini sağlayacak oranda kârlılık sağlanamadığı belirtilirken, bu tür bir iş modeli için zorlu olan ekonomik ortamın sebep olduğuna yer verildi. Markafoni, 30 Haziran itibariyle faaliyetlerini durduruyor.

İnternet sitesinde yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "30 Haziran 2017 tarihi itibariyle www.markafoni.com sitemizde yürütülmekte olduğumuz faaliyetlerimize üzülerek son veriyoruz."

Türkiye’nin ilk özel alışveriş sitelerinden Markafoni, 2008 yılında kuruldu. Giyim, aksesuar, kozmetik, ayakkabı, çanta ve dekorasyon başta olmak üzere pek çok kategoride yüzde 90’a varan özel indirimlerle üyelerine sunan Markafoni'nin birçok kullanıcısı bulunuyordu. Markafoni, 2014 yılında 129 ülkede faaliyet gösteren Naspers Grubu'nun sahibi olduğu Güney Afrikalı MIH Allegro BV bünyesine dahil oldu.

Daha önce Markafoni ile aynı segmentte olan Alman Otto Grubu'nun Türkiye'deki girişimi Limango da Türkiye'den çıkma kararı almıştı. Bankalararası Kart Merkezi'nin verilerine göre internetten yapılan kartlı ödeme işlemlerinde yerli kartların yurt içi kullanımı 2016 yılının ilk çeyreğinde 14,6 milyar TL olurken, 2017 yılının ilk çeyreğinde bu rakam 19,1 milyar TL'ye çıktı. 

Öne Çıkanlar