Markafoni ikinci kez kepenk indirdi

Markafoni ikinci kez kepenk indirdi
Yaklaşık iki yıl önce kapanan ancak daha sonra Cafer Mahiroğlu tarafından 15 milyon dolara satın alınan e-ticaret sitesi Markafoni ikinci kez kapandı.

Giyim ve aksesuar alanında hizmet veren e-ticaret sitesi markafoni.com ikinci kez kepenk kapattı. 

2008'de yerli girişimciler tarafından kurulan daha sonra Güney Afrika merkezli Naspers Grubu tarafından tamamı satın alınan şirket, 30 Haziran 2017 itibariyle operasyonlarına son vermişti.

Siteyi daha sonra Select Fashion şirketinin sahibi olan Sivaslı iş insanı Cafer Mahiroğlu, 15 milyon dolara satın almıştı. Mahiroğlu, site içinde 15 milyon dolar yatırım yapacağını açıklamıştı.

22 Ağustos 2017 tarihinde yeniden faaliyete geçen Markafoni, şimdilerde ikinci kez kapandı. Markafoni adresini girenler Mahiroğlu'nun selectmoda.com adresine yönlendiliyor. 

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, "Hiçbir marka kolay yaratılmaz. Emek, yaratıcılık ve elbette önemlidir" açıklaması yapmıştı.

Markafoni'yi beş gün süren pazarlık sonunda 15 milyon dolara satın alan Mahiroğlu, o dönem yaptığı açıklamada, "Üç yıl içinde 15 milyon dolar daha yatırım yapacağız. Markafoni benim 1.5 yıllık hayalimdi, denk geldi. En yakın teklif edenden iki kat fazla vererek 15 milyon dolara aldım" demişti.

Naspers Grubu, Haziran 2017'de yaptığı açıklamada, siteyi karlı olmadığı gerekçesiyle kapattığını açıklamıştı. Naspers, Markafoni’ye toplamda 270 milyon dolar yatırım yapmıştı. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar