Marmara'nın temizlenmesi için 45 bin ton midye yetiştirilecek

Marmara'nın temizlenmesi için 45 bin ton midye yetiştirilecek
Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay, Marmara Denizi’nde kirliliğin azaltılması için alınacak önlemler hakkında bilgi verdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay, Marmara Denizi'nde yoğun kirliliğin oluşturduğu musilajla mücadele için 45 bin ton mide yetiştirileceğini duyurdu.

Sputnik'te yer alan habere göre, kirlilik nedeni ile müsilaj sorunu yaşayan Marmara Denizi’nin temizlenmesi için farklı formüller aranıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay, Marmara’da gelecek yıl 45 bin ton midye yetiştirileceğini ve bunların bir bölümünün doğal hayata bırakılacağını açıkladı.

Başta Marmara Denizi olmak üzere denizlerdeki müsilaj sorununun sebeplerinin araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan ‘müsilaj araştırma komisyonu’ çalışmalarını sürdürüyor.

Mecliste kurulan komisyonun son toplantısında Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay, Marmara Denizi’nde kirliliğin azaltılması için alınacak önlemler hakkında bilgi verdi.

Marmara Denizi başta olmak üzere midye tarlaları oluşturmayı hedef olarak belirlediklerini ifade eden Atalay, midyenin deniz temizliğine katkılarını şu sözlerle anlattı:

"Dünyada pek çok çalışma var yani bazı körfezler çok ciddi şekilde kirlenmiş ve çözümünü bu midye tarlalarını oluşturmakta bulunmuşlar ve başarılı da olmuşlar. Amerika ’da yine New York yakınlarındaki pek çok körfezde bu uygulanmış. Midye ve istiridye yani kısaca çift kabuklular olarak tabir edebiliriz, biz de buradan başladık yola."

Öne Çıkanlar