'Maske Kimsin Sen'deki yarışmacı şahsi avukatı çıkınca jüri üyeleri salonu terk etti

'Maske Kimsin Sen'deki yarışmacı şahsi avukatı çıkınca jüri üyeleri salonu terk etti
'Maske Kimsin Sen?' isimli yarışma programının ABD versiyonunda, bir maskenin altından eski başkan Donald Trump'ın tartışmalı şahsi avukatı Rudy Giuliani çıkınca iki jüri salonu terk etti.

Türkiye'de iktidara yakın çevrelerin tepkisini çekmesi ve geçtiğimiz hafta yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi sonrası kaldırılması gündemde olan 'Maske Kimsin Sen?' isimli yarışma programının ABD versiyonunda Rudy Giuliani krizi yaşanıyor. Amerikan basınındaki haberlere göre, yarışmanın son yapılan çekiminde bir maskenin altından eski başkan Donald Trump'ın seçimi kaybettiğini kabullenemediği süreçte en büyük destekçilerinden biri olan Giuliani'nin çıkması iki jüri üyesinin tepkisini çekti.

New York'un eski belediye başkanı olan Giuliani, Trump'a en yakın isimlerden biriydi. Eski başkanın şahsi avukatı da olan Giuliani'nin adı, Türkiye'yle Halkbank davası konusunda yürütüldüğü iddia edilen pazarlıklarda 'aracı' olarak da geçmişti. Giuliani son olarak, Trump'ın seçimleri Joe Bien karşısında kaybettiğini reddettiği süreçte sağ kollarından biri olarak öne çıkmıştı. Giuliani, seçim sonuçlarının tasdikleneceği Kongre oturumuna düzenlenen baskından sonra da Trump'ı desteklemeyi sürdürmüştü.

Giuliani'nin 'Maske Kimsin Sen?' programına katılması 'imaj düzeltme' çalışması olarak görülürken, jüri üyeleri Ken Jeong ve Robin Thicke'nin 'buna alet edilmeye' tepki olarak stüdyoyu terk ettiği belirtiliyor. Amerikan basını, iki jürinin maskenin altından Giuliani'nin çıktığını görünce salondan çıktığını, kısa süre sonra geri döndüklerini yazdı.

'Spoiler' olmaması için Giuliani'nin hangi maskeyle yarıştığı belirtilmezken, söz konusu bölümün mart ayında yayınlanacağı açıklandı. Yayıncı kuruluş olan muhafazakâr Fox News, haberle ilgili henüz bir yorum yapmadı. Giuliani'nin popüler yarışmaya katılması sosyal medya da tepki çekti.

Öne Çıkanlar