Maskede tavan fiyatı delmenin yolunu buldular

Maskede tavan fiyatı delmenin yolunu buldular
Yan ürünlerle satılan maskelerde gizli zam yapıldı. Maske fiyatı iki katına kadar çıktı.

Maskede tavan fiyatın Ticaret Bakanlığı tarafından 1 TL olarak açıklanmasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  sözlü beyanıyla yasak olan maske satışları tekrardan başladı.

Ancak maskelerin yanına ek ürün koyan satıcılardan bazıları bu yolla maske fiyatını iki katına çıkartıyor. Sabah gazetesinden Betül Alakent'in haberine göre dezenfektan gibi yan ürünlerle satış yapan eczaneler fiyatları iki katına kadar çıkarabiliyor. 

Bir yurttaşın iki katı satışa dair, " "Eczaneye 1 liradan fazlaya satamazsınız dediğimizde 'Almazsan alma kardeşim biz 1 liraya alıyoruz, git kime şikâyet edersen et' diye tepki gösteriyorlar. Aynı eczaneler devletin vatandaşına verdiği ücretsiz maskeyi de vermiyor, 'kod gelmedi, ismin çıkmadı' şeklinde bahaneler uyduruyorlar" şeklinde konuştu.

Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası (SEİS) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir ise fiyatların 1 TL'nin altına düşeceğini öngörerek açıklamasını üretimin günde 40-50 milyon üretilmesine dayandırarak, "Türkiye genelinde 1 TL fiyat oturdu. Bazı firmalar bunu deliyor olabilir. Ancak bu hem hukuka hem de ahlaka aykırı çünkü 1 TL sınırı satıcıya zaten kazandırır. Tüketici burada bilinçli olmalı ve 'dur' demeli" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar