Mayıs ayında yaşamını yitiren devrimciler anıldı

Mayıs ayında yaşamını yitiren devrimciler anıldı
Emek ve Demokrasi Örgütleri, Mayıs ayında yaşamını yitiren devrimcileri andı.

HDP Ankara İl Binası'nda bir araya gelen Emek ve Demokrasi örgütleri, devrimci önder İbrahim Kaypakkaya ve Mayıs ayında yaşamını yitiren devrimcileri andı.

Saygı duruşu ile başlayan anma etkinliğinde konuşan Birleşik Gençlik Meclisi üyesi Yelda Öztürk, ölümünün üzerinden 48 yıl geçen İbrahim Kaypakkaya'nın ideolojisinin halen kendilerine ışık tuttuğunu belirtti. Öztürk,"Fikirleri, ideolojisi hala güncelliğini, rehber olma niteliğini koruyor. Kürt ulusunun kendi kaderini tayin hakkı başta olmak üzere fikirleri, ideolojisi bizlere ışık tutuyor. Kaypakkaya korkusunu daha fazla derinleştirmenin yolu tam olarak buradadır. Onu ikonlaştırmak değil, ondan öğrenmek ve onu anlamak özellikle bizlerin omuzlarına yüklenmiş bir sorumluluktur" diye konuştu.

'BUZU İLK KIRAN, YOLU AÇAN DEVRİMCİLER...'

Öztürk'ün ardından söz alan Birleşik Mücadele Güçleri üyesi Selim Doğan Koç ise, Mayıs ayında yaşamını yitiren devrimcileri andığı konuşmasında şöyle konuştu:

"Mayıs ayında yıldızlaşan devrimci önderler, coğrafyamızın devrimci, yurtsever hareketi açısından buzu ilk kıran, yolu açan, bize umut ve cesaret aşılayan öncülerimiz olmaya devam ediyor. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın darağacına başı dik, sloganlarla yürüdüğü bir aydır Mayıs ayı. 1977’nin 18 Mayıs’ı ise Haki Karer’in Antep’te katledilmesine tanıklık edilmiştir. 17 Mayıs’ı 18 Mayıs’a bağlayan gece de ise Amed zindanında Dörtlerin, 12 Eylül askeri faşist cuntasının yaratmak istediği zifiri karanlığı parçalayan alev topu yükselmiştir."

Öne Çıkanlar