Şentop'tan Enis Berberoğlu çıkışı: Anayasa Mahkemesi kararları bağlayıcıdır

Şentop'tan Enis Berberoğlu çıkışı: Anayasa Mahkemesi kararları bağlayıcıdır
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Enis Berberoğlu hakkında 'yeniden yargılanmalı' diyen Anayasa Mahkemesi kararının İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından da reddedilmesini değerlendirdi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu hakkında yeniden yargılanması gerektiğine karar veren Anayasa Mahkemesi kararının İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin ardından üst mahkeme olan İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından da reddedilmesine yönelik, "Anayasa Mahkemesi kararları bağlayıcıdır." dedi.

    

NTV'ye konuşan Şentop "Anayasa Mahkemesi karar verdi, bununla ilgili olarak ihlal kararını verdi sonuçta. Anayasa Mahkemesi kararları bağlayıcıdır. Bireysel başvuru kararları da bu anlamda bağlayıcıdır. Dolayısıyla bu karara gerek anayasa gerekse Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanuna göre muhatapların uyması gerekir. Bence ilgili mahkeme, hangi mahkeme ilgili ise muhatap ise bu karara uymalıdır. Anayasa Mahkemesinin kararına. Anayasa Mahkemesinin kararının yorumlanması, değerlendirilmesi veya değiştirilmesi, bozulması, iptali gibi bir müessese yok bizim hukuk sistemimizde Mahkemeler yanlış karar verebilir. Bu süreç içerisinde ben işin rayına oturacağını, mevzuata uygun şekilde sonuca bağlanacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar