Meclis Başkanı Şentop, AKP'li Özlem Zengin'e sahip çıktı

Meclis Başkanı Şentop, AKP'li Özlem Zengin'e sahip çıktı
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün ardından Meclis Başkanı Şentop da Özlem Zengin'e sahip çıktı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, çıplak arama işkencesine maruz kalan insanları hedef alan AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e sahip çıktı. Şentop, Zengin'in 'çirkin ve alçakça bir saldırıya' uğradığını öne sürdü.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in, çıplak arama işkencesine maruz kalan kadınları suçlayarak, "Onurlu ve ahlaklı kadın bir sene beklemez" sözleri büyük tepki çekti. Sözlerini savunan Zengin bir sonraki açıklamasında da "Bugün geldiğimiz noktada da bu insanlar talimatla bebek sahibi oluyorlar, ‘Hamile, bebekli kadınlar cezaevinde var’ demek için" ifadelerini kullandı.   Hukukçu Mert Yaşar'a da sosyal medya hesabı üzerinden "Cumhurbaşkanlığı kabinesine ilk gece hakkı verilse, Özlem Zengin gagasını kapatır mı" ifadeleri gerekçe gösterilerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma başlatıldı. 

'ÇİRKİN VE ALÇAKÇA SALDIRI'

Zengin'in tepki çeken ifadelerini sahiplenen Meclis Başkanı Şentop, "AK Parti Grup Başkanvekili Tokat Milletvekili Özlem Zengin’e yapılan çirkin ve alçakça saldırıyı lanetliyorum. Bu tür alçaklıkların hesabı hukuk içinde mutlaka sorulmalıdır ki hakaret ederek iş yaptığını sanan kirli ve habis karakterlerin hak ettikleri cezayı aldıkları bilinsin" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar