Meclis’e kadın cinayetlerinde iyi hal uygulanmasın teklifi

Meclis’e kadın cinayetlerinde iyi hal uygulanmasın teklifi
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, kadın cinayetlerinde iyi hal uygulanmamasına yönelik Kanun Teklifi hazırladı.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, kadın cinayetlerinde iyi hal uygulanmamasına yönelik Kanun Teklifi hazırladı. Bulut, "Kadın cinayetlerinde mahkemelerin kravat taktığı ve takım elbise giydiği, saygılı davrandığı için verdiği iyi hal indirimleri, haksız ağır tahrik indirimleri, katilleri cesaretlendirmekte, şiddeti körüklemektedir" dedi. Bulut, kadın cinayetlerinde iyi hal uygulanmamasına yönelik Kanun Teklifi hazırladı. 

HAK MÜCADELESİNİN YANINDA CAN MÜCADELESİ VERİYORLAR

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’un ,kadın cinayetlerinde iyi hal uygulanmamasına ilişkin 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair KanunTeklifi’ni TBMM Başkanlığına sundu. Bulut,  kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığı Türkiye’de artık kadınların "hak" mücadelesinin yanında "can" mücadelesi vermeye başladığını, can güvenliğinden yoksun kadınların, her an ölümle yüz yüze, korunmadan uzak yaşam ve ölüm arasında bir hayatı tercih etmek durumunda olduğunu ifade etti.

YÖNETMELİKTE BOŞLUK VAR

Bulut, "Ordu’da 20 yaşında üniversite öğrencisi Ceren Özdemir’in katledilmesinin bardağı taşıran son damla olmuştur. Ceren Özdemir’in katilinin bir çocuğu yaralamaktan aldığı 23 yıllık hapis cezasının 14 yılını tamamladıktan sonra 28 Ekim 2019'da yarı açık cezaevine alınması, 1 Aralık günü de yarı açık cezaevinden firar etmesi kanun ve yönetmeliklerdeki boşluğu da gözler önüne sermektedir" ifadelerini kullandı.
 
 

Öne Çıkanlar