Meclis’e özel PCR testi cihazı: Test yaptırmak isteyen Saray’a veya Meclis’e gitsin

Meclis’e özel PCR testi cihazı: Test yaptırmak isteyen Saray’a veya Meclis’e gitsin
CHP Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal, 'Saray her gün test yaptırıyor. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı testlerin büyük bir kısmı zaten Saray’da yapılıyor' ifadelerini kullandı.

Yurttaşlar ve sağlık çalışanları semptom göstermelerine rağmen kendilerine test yapılmadığını belirtirken TBMM’de yapılan Coronavirus (Covid-19) testleri için meclise PCR testi cihazı kurulduğu öğrenildi.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre "Test yaptırmak isteyen Saray’a veya Meclis’e gitsin" diyen CHP Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal, "Saray her gün test yaptırıyor. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı testlerin büyük bir kısmı zaten Saray’da yapılıyor. Yurttaş hastaneye gittiğinde test yaptıramaz ama TBMM’ye geldiğinde test yaptırabilir. TBMM içerisine PCR testi makinaları kuruldu. Artık Meclis içerisinde yapılan testler başka yerlere gönderilmiyor ve kurulan PCR testi makinaları yüzbinlerce dolar değerinde" ifadelerini kullandı.

‘ÜLKENİN BİRÇOK NOKTASINDA YETERİ KADAR TEST YAPILAMIYOR’

İYİ Parti Milletvekili Dr. Aylin Cesur ise, "Meclis’e beş dakika uzaklıkta Hıfzıssıhha var ve testler oraya gönderilemiyor mu? Bunu ne amaçla yaptılar bilmiyoruz. Şuan ülkenin birçok noktasındaki laboratuvarlarda yeteri kadar test yapılamıyor, şehir dışına çıkan herkese test yapılsın, asıl elzem olan bu bence" diye konuştu.

MECLİS’TEKİ CORONA VAKALARI

TBMM Başkanlığı’nın 15 Ağustos günü yaptığı açıklamada "Meclis personelinde toplam aktif vaka sayısı 35’tir" denilirken, çok sayıda milletvekili de Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıklamıştı.

PCR TESTİ NEDİR?

Tıbbi ve biyolojik araştırmalarda uygulanan PCR testi, son dönemlerde Coronavirus ile mücadele sürecinde de kullanılıyor. PCR ( Polymerase Chain Reaction- Polimeraz Zincir Reaksiyonu) pratik bir şekilde yapılabiliyor, kişinin vücudundaki virüsün varlığını ve vücudun enfeksiyona nasıl yanıt verdiğini tespit ediyor. Asemptomatik olarak adlandırılan, virüsle ilgili belirtileri yaşamayan Covid-19 taşıyıcısı kişilerin belirlenmesinde aktif rol oynayan PCR testi, küçük bir genetik örnekten çok sayıda kısa DNA kopyaları incelenmesini sağlayabiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar