TBMM'nin gündeminde bu hafta neler var?

TBMM'nin gündeminde bu hafta neler var?
TBMM'nin bu haftaki gündeminde AKP hükümetinin 'yeni ekonomik sistemi’nin yasal altyapısını oluşturan tematik ekonomi paketi ve öğretmenlik meslek kanunu teklifleri var.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni haftaya da yoğun mesai ile başlıyor. Gündemde, ekonomi ve öğretmenlik mesleğine ilişkin kanun teklifleri bulunuyor.  

AKP hükümetinin ‘yeni ekonomik sistemi’nin yasal altyapısını oluşturan tematik ekonomi paketi bu hafta TBMM Genel Kurulu'nun gündemine gelecek. Yasal alt yapısı oluşturulmaya hazırlanan 18 maddelik tematik ekonomi kanunu teklifi Genel Kurul'da görüşülecek.

Yeni dönemde bireysel emeklilik sistemindeki devlet katkı payı yüzde 25'den, yüzde 30'a çıkarılacak. "Kur korumalı TL vadeli mevduat"ın yasal çerçevesi çizilecek.

Teklifle doğal gazda kademeli fiyatlandırma dönemine geçilecek. Kullanım miktarına göre doğal gaz arz fiyatı değişecek. İhracatçı firmalarda kurumlar vergisi indirimi yüzde 1 olarak düzenlenecek.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU TEKLİFİ DE MECLİS’E GELİYOR

Bu hafta Öğretmenlik Meslek Kanunu da Milli Eğitim Komisyonu'na geliyor. Öğretmenliğin kariyer temelli meslekler arasındaki yerini almasını hedefleyen düzenlemeyle öğretmenlere 4 farklı kadro ihdas edilecek.

10 yıl öğretmenlik yapan, uzman öğretmen olabilecek. Uzman öğretmenler de başöğretmenliğe yükselebilecek. Ayrıca Öğretmenlere 3 bin 600 ek gösterge verilecek.

Siyasi partilerin Meclis grup toplantıları da TBMM’nin olağan programı kapsamında bu hafta gerçekleştirilecek.

Öne Çıkanlar