Meclis'te AKP ile CHP arasında 'Erdoğan' kavgası çıktı, AKP'liler CHP sıralarına yürüdü

Meclis'te AKP ile CHP arasında 'Erdoğan' kavgası çıktı, AKP'liler CHP sıralarına yürüdü
AKP'lilerin CHP sıralarına doğru yürümesi üzerine arbede yaşandı. Çıkan kavga nedeniyle birleşime ara verildi.

AKP Bursa Milletvekili Osman Mesten’in CHP’ye yönelik sözleri TBMM Genel Kurulu’nda tansiyonu yükseltti. AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Bu ülkenin başında emanetine, iradesine, milletine sahip çıkan bir Recep Tayyip Erdoğan var" sözlerine karşılık CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Bu ülkede, Türk askerine ‘kelle’ deyip de Amerikan askerine sahip çıkan Recep Tayyip Erdoğan var" dedi. AKP'lilerin CHP sıralarına doğru yürümesi üzerine arbede yaşandı. Çıkan kavga nedeniyle birleşime ara verildi.

TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmelerde tansiyon yükseldi.

'BİZ ‘OH’ SİZ ‘OF’ ÇEKMEYE DEVAM'

CHP’nin araştırma önergesi üzerine konuşan AKP Bursa Milletvekili Osman Mesten, "CHP, her zaman olduğu gibi, sureti haktan görünerek algı siyasetine malzeme temini için bir araştırma önergesi daha vermiştir. Amaç, aynı itham, iddia ve yalanları tekrar ederek Türkiye'de hukuksuzluğun ve otoriterliğin hâkim olduğu imajının yayılmasıdır. Bu yüzden Cumhuriyet Halk Partisi’nin açılımı artık ‘cumhura ve cumhurbaşkanına hakaret partisi’ne dönüşmüştür" dedi.

CHP’nin tepkileri üzerine Mesten, "Biz, teröristin çanına ot tıkamaya devam edeceğiz; biz, teröristlerin mali kaynakları kurudukça ‘Oh, oh’ çekmeye devam edeceğiz ve siz de umutsuz politikalarınızla, iktidar hayalleriyle ‘Of, of’ çekmeye devam edeceksiniz" karşılığını verdi.  

'NEDEN ‘KELLE DEDİN’ DİYE SOR'

Bunun üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, şunları söyledi: "Recep Tayyip Erdoğan'a bir soru sormak istiyorsan ‘Habur Sınır Kapısı'ndan teröristler geçerken senin aklın neredeydi? Bizim çocuklarımız şehit düştü. Sen evlatlarını askere bile göndermedin. Ne yaptın’ diye sor, tamam mı? Millet yoksulluk içerisinde, fakir fukaralık içerisinde yaşıyorken ‘sen, kendin bir apartman dairesinden çıktın, şimdi sarayda oturuyorsun. Bu intihar eden insanların hesabını nasıl vereceksin?’ Eğer bir soru sormak istiyorsan Recep Tayyip Erdoğan'a, ‘Bu ülkedeki ölen askerlere neden 'kelle' dedin? Onlar bizim evlatlarımızdır’ diye sor." 

'BU ÜLKEDE BOYUN EĞMEYEN AK PARTİ VAR'

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan ise şu açıklamayı yaptı: "Biz ‘silahları bırakın’, ‘bu ülkede adil, barışçıl bir hukuk anlayışı içerisinde yaşayın’ dediğimiz zaman bu ülkede kardeşliği inşa ettik. Ancak silaha sarıldıkları zaman başkaları, başka yerlerde beraber işler yaptı. Onun için ben de grubumuza sesleniyorum, diyorum ki: Hiç endişe etmeyin; bu ülkenin başında emanetine, iradesine, milletine sahip çıkan bir Recep Tayyip Erdoğan var. Bu ülkede teröre boyun eğdiren, FETÖ'ye, PKK'ya, onun destekçilerine diz çöktüren bir AK Parti var, bir Cumhur İttifakı var. Onun için, bu ülkeyi kutlu yolculuğundan kimse alıkoyamayacak, bu millete kimse diz çöktüremeyecek."

'BU ÜLKE ‘KELLE’ DEDİĞİNİ UNUTMAYACAK'

Yeniden söz alan Özkoç ise, "Allah şahidim olarak söylüyorum ki ‘Arap Baharı’ diye başlatılan o savaşta 3 milyon 750 bin Müslümanın katledilmesinde ‘eş başkanıyım’ diyen Recep Tayyip Erdoğan var. Bu ülkede, Allah şahidimdir ki Türk askerine ‘kelle’ deyip de ‘sizi oraya yatırmaya değil’ deyip de Amerikan askerine sahip çıkan Recep Tayyip Erdoğan var. Allah şahidimdir ki Habur Sınır Kapısı'nda adaletin bekçisi olanları oraya dikip de kıyafetleriyle PKK terör örgütünü Türkiye'ye aldıran Recep Tayyip Erdoğan var. Bu ülkede, Allah şahidimdir ki Müslüman liderler tek tek devrilirken ‘Amerika kahrol’ diyenler ve onlara hesap sormayan Recep Tayyip Erdoğan var. Bu ülke şehitlerimiz için, askerimiz için "kelle" dediğini asla unutmayacaktır" diye konuştu.

SERT KAVGA

Özkoç’un konuşmasıyla AKP sıraları yerinden kalktı. AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan, argo kullanarak ve "Sen Genel Başkanımıza laf ediyorsun, ayıp be" diyerek Özkoç’un üzerine yürüdü. Gerginliğin tırmanmasıyla TBMM Başkanvekili Süreyya Bilgiç, toplantıya ara verdi. Ancak AKP ve CHP'liler arasında kavga verilen arada da devam etti.

Toplantı yeniden başladığında Bilgiç, "Hoş olmayan görüntüler oldu. Tabi ki karşılıklı eleştiriler olacak. Önemli olan hakaretten olabildiğince kaçınmamız… Fiziki müdahaleye kadar giden olaylar olduğunu arkadaşlar ifade ettiler. Aklı selim ve sağduyuyu hakim kılmalıyız. Yeni bir yıla başlıyoruz. Milletin ihtiyacı olan birlik ve beraberlik" dedi. (ANKA)

Öne Çıkanlar