Meclis'te 'Alevi vatandaşlarımıza da yardım yapılıyor' sözleri

Meclis'te 'Alevi vatandaşlarımıza da yardım yapılıyor' sözleri
AKP Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis üyesinin ayrımcılık yapılmadığına yönelik sözleri de ayrımcı.

Çorum Belediyesi Meclisi'nde AKP Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis üyesi Meryem Demir ayrımcı olmadıklarını söylerken de ayrımcılık yaptı. Demir, Gıda Bankası’ndan yapılan yardımları örnek göstererek, "Alevi vatandaşlarımız veya bize oy vermeyenlere de yardım yapılıyor" dedi. Diğer meclis üyeleri ise tepki gösterdi.

Cumhuriyet’in haberine göre Çorum AKP Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis üyesi Meryem Demir, Gıda Bankası’ndan yapılan yardımları örnek göstererek, "Alevi vatandaşlarımız veya bize oy vermeyenlere de yardım yapılıyor" şeklindeki sözü Meclis’te gerginlik yarattı.

'İKİDE BİR ALEVİ DİYORSUNUZ'

CHP’li üyeler Meryem Demir’e sert tepki göstererek, verilen örnekte bile inanç farklılıkların kullanılmasına tepki gösterdi.CHP Meclis Grup Başkanı Tuncay Yılmaz; "Sanki sadaka veriyorsunuz" diyerek Demir’e tepki gösterdi. Demir’i ayrımcılık yapmakla suçlayan Yılmaz, tepkisini şöyle sürdürdü:

"Yuh size. Bağımsız komisyon kuralım MHP’li CHP’li, AKP’li  temsilciler olsun. İşi layıkı ile yapalım. Sanki sadaka veriyorsunuz. İkide bir Alevi diyorsunuz. Belediye 294 bin yurttaşın belediyesi. Kimin ihtiyacı varsa Sünnisi, Alevi’si, Laz’ı Çerkez’i, Kürt’ü tabiki yardım alacak. 2020 Türkiye’sinde hala ayrıştırıcı dil kullanmanız yakışık almadı.

Siz Meclis’te ‘Alevi de yardım alıyor’ diyorsunuz. Belediye başkanı mahalle toplantısında "İşe Alevi de aldık" diyor. Demekki siz belediyeden yardım alanların kaçı Alevi, kaçı Sünni biliyorsunuz. Demekki insanları ayırıyorsunuz" dedi.

 

Öne Çıkanlar