Meclis'te 'Ben hamsi yedim sen kabak tatlısı yedin' tartışması

Meclis'te 'Ben hamsi yedim sen kabak tatlısı yedin' tartışması
Meclis'teki 'akşam yemeği' tartışmasında, AKP'li Cora muhalefetin sürekli 'fakir edebiyatı' yaptığını savundu.

AKP'li Salih Cora ile CHP'li Ali Öztunç arasında 'Ben hamsi yedim sen kabak tatlısı yedin' tartışması yaşandı. Öztunç, "Kabak tatlısı yediysem Allah belamı versin" dedi.

2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'nin Meclis'teki görüşmeleri devam ediyor. Dün akşam yapılan görüşmelerde CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ile AKP Trabzon Milletvekili arasında "akşam yemeği" tartışması yaşandı.

Halkın yaşadığı ekonomik krizi dile getiren muhalefet vekillerinin 'fakirlik edebiyatı' yaptığını öne süren AKP'li Cora, "Sürekli bir fakirlik edebiyatında bulunuyorlar. Ben bu akşam yemeğimde hamsi yedim ama Kahramanmaraş Milletvekilimiz kabak tatlısını tahinli yedi, ondan da taviz vermedi" dedi.

'YEMEDİYSENİZ SORUN YOK'

CHP sıralarından Cora'ya yanıt verilmesi üzerine Meclis Başkanvekili Süreya Sadi Bilgiç, "Yediniz mi siz kabak tatlısını? Yemediyseniz sorun yok" ifadelerini kullandı.

'VALLAHİ YEMEDİM'

Cora'nın ardından söz alan CHP'li Öztunç, "Benim lokmalarımı saymış demek ki. Eğer, ben kabak tatlısı yediysem Allah benim belamı versin. Vallahi yemedim, ben tatlı yemiyorum. Ben ne yedim biliyor musun Sayın Cora bu akşam yemeğinde? Yalan söylüyor. Kuru fasulye, pilav yedim" dedi.

Öne Çıkanlar