Meclis’te coronavirus nedeniyle lokantalar kapatıldı

Meclis’te coronavirus nedeniyle lokantalar kapatıldı
Denetimden sorumlu 'pandemi timleri' oluşturulacak.

Covid-19 vaka sayısı 19’a yükselen Meclis’te, "Koronavirüs Kriz Yönetim Komisyonu" oluşturuldu. Alınan önlemler arasında; üyeler ve 100. Yıl bahçe lokantası dışındaki lokantaların ve çay ocaklarının kapatılması, açık alanlarda yemek yenilmemesi yer aldı. Ayrıca, denetimden sorumlu "pandemi timleri" oluşturulacağı belirtildi.

TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun "Koronavirüs Önlemleri" başlıklı genelgesi ile "Koronavirüs Kriz Yönetim Komisyonu" oluşturulduğu duyuruldu. Genelgede, komisyon amacının "Covid-19 salgınından kaynaklanan risk ve tehditlerin TBMM bünyesinde en aza indirilmesini sağlamak için gerekli tedbirlerin alınması" olarak açıklandı. Genelgede belirtilen önlemler şöyle:

-100. Yıl Bahçe Lokantası ve Üyeler Lokantası hariç tüm lokantalar kapatılacak.

-Bütün personelin kumanyaları görev yerlerine dağıtılacak.

-Personel, yemeklerini yalnızca görev mahallinde yiyecek.

-TBMM kampüsü içerisinde açık alanlarda yemek yenilmeyecek.

-Kış Bahçelerinde ve 100. Yıl Bahçe Lokantası’nda bulunanlar hariç olmak üzere TBMM içerisinde tüm çay ocakları kapatılacak.

-Zorunlu haller dışında personel, görev mahalini terk etmeyecek.

-Sosyal mesafe, maske ve el hijyeni başta olmak üzere temizliğe hassasiyetle riayet edilecek.

-Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, Destek Hizmetleri Başkanlığı ve TBMM Koruma Daire Başkanlığı tarafından pandemi timleri oluşturulacak. Bu timler, alınan kararların uygulanması başta olmak üzere salgın ile mücadelede uygulanan önlemlerin denetiminden sorumlu olacak. TBMM Yerleşkesi ve eklentilerinde ortaya çıkacak ihlaller için tutanak düzenleyebilecek ve tutanakları istinaden gerekli idari yaptırımlar uygulanacak. (ANKA)

Öne Çıkanlar