Mecliste basın özgürlüğüne dair yapılan toplantıya AKP-MHP vekilleri katılmadı

Mecliste basın özgürlüğüne dair yapılan toplantıya AKP-MHP vekilleri katılmadı
IPI, Türkiye'de basın özgürlüğünü dair her yıl İngilizce ve Türkçe olmak üzere rapor hazırlayarak AGİT, Avrupa Parlementosu ve Avrupa Komisyonu’na sunuyor.

Yağmur KAYA


ARTI GERÇEK- Viyana merkezli Uluslararası Basın Enstitüsü'nün (IPI) her yıl düzenlediği basın özgürlüğü toplantısına AKP-MHP milletvekilleri ve AKP'li Komisyon Başkanı katılmadı. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları İncele Komisyonu'nda düzenlenen basın özgürlüğü toplantısına katılanlar arasında Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), Article 19, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) ve Uluslararası PEN dahil pek çok kurumdan temsilciler bulunmakta. 

KOMİSYON ÜYELERİNDEN GÖRÜŞ ALINIYOR

Toplantı gündeminde ise komisyonun inceleme kapsamında yer alan basın ve ifade özgürlükleri üzerine çalışmalar hakkında bilgi edinmek ve komisyon üyelerinden basın özgürlüğü ile ilgili görüşleri alınması hedefleniyor.

'RAPOR HAZIRLANIYOR'

IPI'nin her sene toplantı sonrası Türkiye'deki basın özgürlüğünü dair İngilizce ve Türkçe olmak üzere bir rapor hazırlayarak AGİT, Avrupa Parlementosu ve Avrupa Komisyonu’na sunuyor. Komisyon üyelerinin davet edildiği toplantıya AKP'li komisyon başkanı ve AKP-MHP Milletvekilleri katılmadı. 

Bugünkü toplantıyı CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu yönetirken, Komisyon üyelerinin bulunduğu basın özgürlüğüne dair yapılan toplantı yarın da devam edecek. 

Öne Çıkanlar