Faruk Bildirici: ATV, HDP'yi 'terör ve bombalı' saldırılarla özdeşleştiriyor

Faruk Bildirici: ATV, HDP'yi 'terör ve bombalı' saldırılarla özdeşleştiriyor
Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici evrensel gazetecilik ilkelerini hatırlatarak ATV'nin HDP'nin amblemini değiştirmesini 'gazeteci yargılamaz. Savcılık ve polislik yapmaz' diyerek eleştirdi.

Özlem SEVGİ


ARTI GERÇEK-  Geçtiğimiz gün  ATV yayımladığı bir haberde HDP ambleminde görselde yaprak ve yıldız yerine el bombası ve mermi yerleştirdi. Kanal ayrıca bu oynanmış logonun üzerine kapatma mührü koydu. Bunun üzerine HDP, ATV hakkında suç duyurunda bulundu ancak ATV logoyu yayınlamaya devam etti. 

ATV'nin yaptığının gazetecilikle bağdaşmadığını belirten  Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, bu girişimin özellikle iktidarın ortağı MHP'nin HDP'ye yönelik suçlamalarının ve kaptılması talebinin ardından gelemesine dikkat çekerek "ATV, HDP'yi 'terör ve bombalı' saldırılarla özdeşleştiriyor üstelik bunu da herhangi bir bilgiye kanıta dayanmadan sadece öznel yargılara dayanarak yapıyor" dedi. 

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Artı Gerçek'e yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

ATV'nin yasal bir parti ile böyle bir yöntem izlemesi habercilkle bağdaşmaz çünkü bu şekilde bombayla HDP amblemi birleştirilerek yaratılan görsel HDP ile yargı içeriyor. 

HDP'yi 'terör ve bombalı' saldırılarla özdeşleştiriyor üstelik bunu da herhangi bir bilgiye kanıta dayanmadan sadece öznel yargılara dayanarak yapıyor. Bu bir gazetecilik faaliyetinden çok siyasi iktidarın ortaklarından MHP'nin HDP'ye yönelik suçlamaları ve kapatılma talebinin ardından geldi. Bu da haberin siyasi propaganda faaaliyeti olduğunu gösteriyor. Ayrıca şunu eklemek gerekir parti kapatmak demokrasi ile bağdaşmaz. 

Kişilerin suçları varsa onlar yargılanır kişilerin faaliyetlerinden dolayı partilerin kapatılmasını istemek bir zamanlar Adalet ve Kalkınma Partisi'nin de karşı çıktığı bir uygulamaydı. Bunun vesayet döneminin ürünü olduğunu ifade ederlerdi. Umarım bu görüşlerinden vazgeçmemişlerdir. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar