Medyanın 'öldürüldü' dediği Fırat Şişman 25 gündür yoğun bakımda

Medyanın 'öldürüldü' dediği Fırat Şişman 25 gündür yoğun bakımda
Hükümet yanlısı medyanın 'öldürüldü' dediği Fırat Şişman, 25 gündür yoğun bakımda tutuluyor. Aile, Şişman'ın nerede tutulduğunu bilmediklerini ve endişeli olduklarını belirtti.

Şırnak ve Siirt kırsalında Besta olarak tarif edilen bölgede 10 Nisan'da operasyon sırasında yapılan bombardımanda PKK'li olduğu belirtilen 8 kişi yaşamını yitirdi. 8 kişinin cenazesi halen Şırnak Devlet Hastanesi'nde bekletilirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu twitter hesabından, "Uyy Uyy Şırnak Domuz Dağı'da 6 terörist oldu 8 biri de kıpkırmızı. Kahramanlar, Allah razı olsun. Milletimizin yüreğini soğutuyorsunuz" paylaşımında bulundu. Bu paylaşım üzerine hükümet yanlısı medyada "Kırmızı listede" ismi bulunan Fırat Şişman'ın da operaysonda yaşamını yitirdiğine dair haberler çıktı. 

SOYLU: 17 GÜNDÜR ELİMİZDE

Soylu, daha sonra katıldığı bir televizyon programında ise, Şişman'ın öldürülmediğini ve canlı olduğunu açıkladı. Soylu, "10 kişiyi Gabar'da etkisiz hale getirdik. Ama biz öldürdük ya da canlı bıraktık demedik. Kırmızı listede Özgür Gabar kod Fırat Şişman yaklaşık 17 gündür elimizde. Canlı" ifadeleri kullandı.  

YOĞUN BAKIMDA ÇIKTI

Şişman'ın ailesi, yaşananlar üzerine Şırnak Cumhuriyet Başsavıcılığı'na başvurdu. Aileye, Şişman'ın yoğun bakımda olduğu, konuşacak durumda olmadığı ve yaşam mücadelesi verdiği aktarıldı. Aile, bunun üzerine Şırnak Devlet Hastanesi'ndan bilgi almak istedi ancak buradan da kendilerine "Fırat Şişman adında bir hastamız yok" cevabı verildi. 

SAVCILIK İLE GÖRÜŞME

Şişman’ın kardeşi Süleyman Şişman, aile avukatlarının dün savcılık ile görüştüğünü aktardı. Kardeş Şişman, kardeşine dair edindikleri bilgilere şu şekilde paylaştı: "Savcı, daha önce yoğun bakımda tutulan kişinin Fırat Şişman olduğunu bilmediklerini ve bu yüzden de aileye haber vermediklerini söyledi. Savcı, Fırat Şişman’ın bir ameliyat geçirdiğini, 16-17 gündür yoğun bakım ünitesinde olduğunu ve hayati tehlikesi olduğunu aktardı. Şuan durumunun daha iyi olduğunu belirtti ve hala yoğun bakımda tutulduğunu iletti. 2-3 günde bir doktorların savcılığa Şişman hakkında rapor verdiğini de söyledi."

AİLENİN TALEBİNE RET

Kardeşinin iyileşmesi halinde ifadesinin alınacağını kaydeden Şişman, "Şimdiye kadar bir ifadesi alınmamış. Yoğum bakımda olan ve hayati risk taşıyan bir insanın ifadesi nasıl alınabilir? Avukatımız, aileden birinin hastanın yanında bulunmasını ve ihtiyaçlarını karşılaması talebinde bulundu ama savcı koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bu talebi reddetmiş" diye belirtti. 

NEREDE OLDUĞU BİLİNMİYOR

Kardeşinin hangi hastanede tedavi altında olduğunu bilmediklerini ifade eden Şişman, bu noktada kendilerine bilgi verilmesini istedi. Şişman, "Onu kendi gözlerimizle görmek istiyoruz. Yaşamından endişeleniyoruz. Bu konuda devletin bizi bilgilendirmesini talep ediyoruz. Eğer savcının dediği gibi yaşıyorsa, nerede olduğunu öğrenmek ve hayati durumunu bilmek istiyoruz. Kamuoyunun bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Sivil toplum örgütlerini de bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz" çağrısı yaptı. (MA)

Öne Çıkanlar