Mehmet Altan: Mahkeme kendi kararını uygulamadı

Mehmet Altan: Mahkeme kendi kararını uygulamadı
15 Temmuz darbe girişimi öncesi 'subliminal mesaj' ile darbeye iştirak ettiği iddiasıyla cezaevinde yattığı süreci anlatan Mehmet Altan, mahkemenin kendi verdiği karara uymadığını söyledi.

Gazeteci Yazar Mehmet Altan KARAR TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtladı. 2016 yılında 15 Temmuz Darbesi'ne 'subliminal' mesaj verdiği iddiasıyla 5,5 ay cezaevinde yatan Altan, yaşadığı süreci anlattı. Anayasa Mahkemesi'nin serbest bırakılma kararına mahkemelerin uymadığını ifade eden Altan, bu durumun ilk defa kendi dosyasında uygulandığını söyledi.

'HABERİ GAZETELERE VEREN SAVCI'

Basının o dönem yayınladığı haberlere değinen Altan, elinde 11 eylül 2016 yılın ait 'FETÖ'nün 1 doları Altan'ın evinde bulundu' Akşam Gazetesi manşeti ve evinde bulunan dolarla programa katıldı. O dönem kendisiyle ilgili atılan gazete manşetlerine değinen Altan, 'rezillik' diyerek o süreci anlattı. Altan, "Bu nasıl bir rezilliktir. Burada ahlaklı olmayan bir yönetim var. Haberi gazetelere veren savcı. Aslında dosyanın gizliliği var. Ama bu durumu kamuoyu oluşturup şeytanlaştırdılar. Gerçekler ortaya çıkınca da bunun peşine kimse gitmedi. Polis tutanağında da böyle bir kaset yok. Bu gazetecilik mi?" diyerek tepki gösterdi.

Evine yapılan baskında çıkan dolarları gösteren Altan, Seyahatten kalma yırtık 1 dolar. Ben doları geri aldım. Peki bunu yazan ahlaksız nerede? Daha korkunçları vardı hepsini getirmedim. Ve bu haberi yazanlar benim etrafımda dolaşan insanlardı" diye konuştu.

'MAHKEME KENDİ KARARINI UYGULAMADI'

Altan, Türkiye Cumhuriyet tarihinde ilk defa kendi dosyasının anayasa mahkemesi kararını uygulamayan bir mahkeme ile karşılaştığını söyledi. Davasında anayasanın 19,26, 28 maddelerinin çiğnendiğini ifade eden Altan, "Subliminal denen kavramı hukuka yerleştirdiler. Böyle bir şey uydurdular. Hukuka kezzap dökme üstünde yürüyorlar" dedi.

Her şeyi algıyla yönettiler diyen Altan," Medyayı ele geçirip, her türlü rezilliği yaptılar. Savcının iddiasını geçerliymiş diye verdiler. Ve o adamlar hala ortalıkta hamam böceği gibi geziyorlar" dedi.

'DÜNYANIN NERESİNDE GÖRÜLMÜŞ 1,5 MİLYONLUK TERÖR ÖRGÜTÜ'

Türkiye'deki siyasi baskıya değinen Altan, " Baskı insanın aklını kör ediyor. Hapishaneye girdiğim vakitte savumalar yaptık. Buna gerek yoktu. Anayasanın 38 ve Türk Ceza Kanunu'nun 2. maddesi göre tanımsız suç olmaz. Türkiye'de kimsenin hukuka güvenmediği devletin ve toplumun çürümeye başladığı bir hale geldi"

"Dünyanın neresinde görülmüş 1,5 milyonluk terör örgütünün olduğu" diyen Altan, "Terör kimsenin bilmediği, şiddet ve korkuya sevk eden bir faaliyettir" dedi.

'HUKUKA SUBLİMİNAL KAVRAMINI KOYDULAR'

Subniminal kavramını hukuka yerleştirdiklerini söyleyen Altan, "Bilinçaltına subliminal mesaj vermişiz. Ama 5 ton kokaini bulamıyorlar? subliminal buluyorsun da 5 ton kokaini mi bulamıyorsun? Ama bunların derdi rezil olup olmamak değil. Makam mevki para pul"

15 Temmuz sürecinde hukuku yok sayan hakim ve savcıların sicillerinin bozulmadığı belirten Altan, "15 Temmuz'un en korkunç kararlarından biri, hukuku yok sayan yargı mensuplarının sicillerinin bozulmaması. Sicil bozulsaydı bunlardan hiçbiri yargıda kalamazdı. 15 Temmuz'dan sonra sicili bozulan herhangi hakim ve savcı var mı? Ee o zaman HSYK ne işe yarıyor? Bize müebbet veren savcının 4 kişilik bir grubu var" diye konuştu.

'4 KİŞİ HÜRRİYETİMİ GAST ETTİ'

Mahkemenin beraat kararın rağmen, kararın uygulanmamasında 4 kişinin etkili olduğunu söyleyen Altan, yapılan keyfİ ve hukuksuz uygulama yüzünden 5,5 ay cezaevinde kaldığını belirtti. Altan, "Karakola bile çağırılmaz denilen adamı gözaltına tuttular. Yetmedi ,hapishanede yatırdılar. Anayasa Mahkemesi "Derhal bırakın" dedi. Bazı adamlar çıktı aynı mahkeme 'bırakmam' dedi. Anayasa mahkemesi kararı anayasa ya göre uygulanmak durumundadır. Bu 4 kişiden 2'si anayasaya rağmen beni orada tuttu. Hukuksuz yattığım yetmiyormuş gibi 5,5 ayda o 4 kişi için yattım"

"Anayasayı çiğnersen yükseliyorsun" diyen Altan, kendisine ağırlaştırılmış müebbet veren yargıcın maaşının attırıldığını söyledi. Altan, "HYSK anayasayı yok sayan adamlardan bir tanesini 27'nin başkanını Yargıtay'a atadı. Bu 4 kişi benim hürriyetimi gasp etti. Hürriyeti gasp zaman aşımına uğramayan bir suçtur. Ha beni dağa kaldırmışın ha anayasayı çiğnemişin. Üstelik yargıç bunlar. Beni sabaha karı tutuklayan bir adam var şimdi Silivri'de ağır ceza reisi. Bize ağırlaştırılmış adamın maaşı arttı" dedi.

Öne Çıkanlar