Mehmet Arslan: Kürt sorunu çözülmeden demokrasi sorunu çözülmez

Mehmet Arslan: Kürt sorunu çözülmeden demokrasi sorunu çözülmez
Partisinin 5’inci Olağan Genel Kongresi’ni 30 Kasım’da gerçekleştireceğini açıklayan DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, çözüm için demokratik yollarla mücadele yürüteceklerini söyledi.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK - Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), 30 Kasım’da Ankara’da yapacağı 5’inci Olağan Genel Kongresi’ne ilişkin basın toplantısı düzenledi. DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Halide Türkoğlu ve DBP MYK Üyesi Mehmet Şirin Tunç’un katıldığı basın toplantısının gündemi 5’inci Olağan Genel Kongre yanı sıra TSK’nın Kuzey Suriye’ye yönelik gerçekleştirdiği askeri harekât ve belediyelere kayyım atanmasıydı.

TSK’nın Kuzey ve Doğu Suriye’ye askeri harekât başlatmasını eleştiren DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, askeri harekâtın temel nedeninin AKP yaşadığı iktidar krizi olduğunu söyledi. Türkiye’nin Suriye müdahalesine Rusya ve ABD’nin göz yumduğunu ifade eden Arslan, "Ülkeler, iktidar krizlerini aşmak için Suriye’deler. Bu savaşların sadece bir kazanı vardır, o da bu savaşı yürüten iktidarlardır. Halklar, bu savaştan kazançlı çıkmayacaktır" diye anlattı.  

"KÜRT SORUNU ÇÖZÜLMEDEN DEMOKRASİ SORUNU ÇÖZÜLMEZ"

AKP’nin Irak, Suriye, İran ve Türkiye’deki Kürtlere savaş açtığını iddia eden Aslan, Ortadoğu’da Kürt sorunu çözülmeden demokrasi sorununun çözülemeyeceğini ifade etti.  Türkiye’de sadece Kürtler değil diğer tüm demokratik çevrelerin baskı altına alındığını ifade eden Arslan, iktidarın kendi iktidarını ayakta tutmak için muhalif, demokrat, yurtsever tüm kesimlere savaş açtığını söyledi.

"PARLAMENTO VE SEÇİMLER İŞLEVSİZ BIRAKILMIŞTIR"

Arslan, açıklamasında belediyelere kayyım atanmasına da değindi. AKP’nin Kürt varlığına tahammül etmediğini ifade eden Arslan,  "AKP 31 Mart’ta yenilmesine rağmen 19 Ağustos’ta tekrardan Kürtlerin iradesi hedef alınmıştır. Türkiye’de Kürt siyasi parti, kurumlarının demokratik yollarla elde ettiği kazanımlara tahammül etmiyor. Bu hakları her fırsatta çiğnediğini göstermiştir. Parlamento ve seçimler işlevsiz bırakılmıştır. Kazanımlar AKP’nin yargısıyla ortadan kaldırılıyor. Kanunlar ve yasalar, Saray’da Cumhurbaşkanı ve şürekâsının aldığı kararlar ile tüm topluma dayatılıyor.  Bizler, bu sorunların çözümü için her alanda demokratik yollarla mücadelemizi yürüteceğiz" dedi.

KONGRE TARİHİ 30 KASIM

Arslan, 17 Ekim’de yapılan Merkez Yürütme Kurulu’nda 5’inci Olağan Genel Kurulu’na gitme kararı aldıklarını belirtti. Kongreyi 30 Kasım tarihinde Ankara’da gerçekleştireceklerini ifade eden Arslan, şunları söyledi: "Her alanda halkımızın öncülüğünü yapmaya, Kürt sorunun demokratik sorunun çözümü için sözümüzü söyleyeceğiz. Türkiye’de demokrasisini, özgürlüklerin, insan haklarının gelişmesi için artık AKP’nin gitmesi gerekir. Antidemokratik uygulamaların sonlanması için Demokratik Ulus perspektifi ışığında demokrasi ve özgürlük mücadelemizi sürdüreceğiz. Halka karşı sorumluluklarımızı yerine getireceğiz."

Öne Çıkanlar