Mehmet Barlas kararsız: Dün Yıldırım'ı bugün İmamoğlu'nu başkan ilan etti

Mehmet Barlas kararsız: Dün Yıldırım'ı bugün İmamoğlu'nu başkan ilan etti
Barlas, İmamoğlu'nun 'şimdilik' belediye başkanı olduğunu söyledi

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, yerel seçimin ardından geçen iki günde yazdığı iki yazıda, İstanbul'un belediye başkanının kim olduğuna yönelik yaşadığı kararsızlık dikkat çekti.

Barlas, dünkü yazısında, Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Başkanı olarak duyuruken, bugün ise Ekrem İmamoğlu'nun 'şimdilik' İstanbul'un belediye başkanı olduğunu ifade etti.

Barlas'ın dünkü yazısından ilgili bölüm şöyle:

Bu seçimler Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın siyasi ağırlığını bir kez daha kanıtlamıştır. Özellikle seçim kampanyasının son gününde İstanbul'un değişik semtlerinde yaptığı mitinglerin nedeni iyice anlaşılmıştır. Cumhurbaşkanı bu şekilde küskün konumundaki AK Partililerin sandığa gitmelerini sağlamıştır. İstanbul'da Binali Yıldırım'ın Belediye Başkanı seçilmesi, belli ki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çabaları ile gerçek olmuştur.

Barlas'ın, İmamoğlu'nu 'şimdilik' belediye başkanı olarak ilan ettiği yazısından ilgili bölüm ise şöyle:

"Bütün gelişmelerin ve düşüncelerin ötesindeki görüşüm açıktır... Binali Yıldırım'ın Belediye Başkan adaylığı İstanbul için bir şanstır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Binali Yıldırım'ı Belediye Başkan adayı olması için ikna etmesi, bu ikilinin İstanbul'a dönük ortak vizyonunun bir yansımasıydı. Keşke yaşanılan karmaşa hiç olmasaydı ve Binali Yıldırım, açık farkla Belediye Başkanı seçilseydi.

"Ülkenizdeki rejim demokrasi olduğu zaman, sonuçta son sözü oy çoğunluğu söyler. Bu açıdan "Şimdilik" Ekrem İmamoğlu Belediye Başkanı'dır. Kendisini kutlamak demokratik görevimizdir. Eğer sayımlar sonucunda Binali Yıldırım önde çıkarsa, hem mutlu olurum, hem de bir İstanbul'lu olarak yarınlara daha fazla ümitle bakarım."

Öne Çıkanlar