Mehmet Y. Yılmaz: RTÜK'ten Erdoğan'a subliminal mesaj

Mehmet Y. Yılmaz: RTÜK'ten Erdoğan'a subliminal mesaj
'AKP Genel Başkanı Erdoğan, kendi sesiyle de gaza gelebilen bir karaktere sahip ve nutuk atmaya çıktığında bazen ağzına biber sürülmesini gerektirecek kelimeler kullanabiliyor.'

T24 yazarı Mehmet Yakup Yılmaz, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun dijital yayın platformu Exxen'deki 'Konuşanlar' isimli programda 'argo ve küfür' kullanıldığı için cezai işlem uygulamasının ardından Cumhurbakanı Tayyip Erdoğan'ın da 'ağzına biber sürülmesini gerektirecek  kelimeler' kullandığını yazdı. 

Mehmet Y. Yılmaz'ın T24'te "RTÜK'ten, Erdoğan'a subliminal mesaj" başlığıyla yayımlanan yazısı şöyle:

AB Genel İşler Konseyi'nin, Türkiye ile tam üyelik görüşmelerinin dondurulacağını "üzülerek not ettiğini" açıkladığı saatlerde RTÜK de abone bedelini ödeyerek izleyebileceğiniz iki ayrı dijital yayın platformuna para cezası verdi.

Bununla da kalmadı, iki programın katalogdan tamamen çıkarılmasını emretti.

Bu arada iktidarın hoşuna gitmeyen kanalları da ihmal etmedi, Halk TV, Fox ve Tele 1'e de idari para cezası verdi.

Medeni ülkelerde, kamu otoritesinin yayınlara bu tür müdahalesine "sansür" adı veriliyor.

Ve önceki gün Ahmet Güneştekin'in Diyarbakır'daki sergisinin Kültür Bakanlığı'nın talimatıyla kapatılmasında da gördük ki sansür sadece televizyon yayınları için değil artık sanat olaylarını da kapsıyor.

RTÜK'ün Exxen'deki "Konuşanlar" isimli programa ceza vermesi gerekçesi ayrıca ilgimi çekti.

Şöyle diyor: "Kitle iletişim araçlarında sıkça duyulan argo / küfür kullanımının zaman içerisinde bireyler tarafından kanıksanabileceği ve meşrulaşabileceği…"

Bu gerekçeyi okuyunca "eyvah" dedim, "Reis'in bütün konuşmalarını canlı canlı tam metin yayımlayan yandaş televizyonlar hapı yuttu!"

AKP Genel Başkanı Erdoğan, kendi sesiyle de gaza gelebilen bir karaktere sahip ve nutuk atmaya çıktığında bazen ağzına biber sürülmesini gerektirecek kelimeler kullanabiliyor.

Mesela bir keresinde Kemal Kılıçdaroğlu'na "bahtsız Bedevi" demişliği bile var ki anne – babalar çocuklarına Bedevilerin hangi durumlarda bahtsız sayılacaklarını anlatmakta hayli zorlanmış olmalılar.

Hatta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bu konuya dikkat çekmiş, 17 Mayıs 2014 günü yaptığı konuşmada "Erdoğan'ın argo kelimeler kullanarak Türk kültürünü yozlaştırdığını" söylemişti.

Tabii şimdi RTÜK'ü AKP yönettiği için bu bir sorun yaratmayacaktır.

Ancak 18 ay sonraki seçimden sonra, yandaş kanallara tavsiyem Erdoğan'ın konuşmalarını ille yayınlayacaklarsa "gecikmeli" yayınlamaları.

Bir kenarda "biiipp" sesini hazır tutmalarında da yarar var tabii.

Öne Çıkanlar