Melda Onur'dan Kılıçdaroğlu'na açık mektup: AKP Cumhurbaşkanına yanıtınız şöyle olmalıydı...

Melda Onur'dan Kılıçdaroğlu'na açık mektup: AKP Cumhurbaşkanına yanıtınız şöyle olmalıydı...
'Bugün çıkıp, "Bizim kitabımızda sokağa çıkmak diye bir şey yok" diyemezsiniz. Artık çok geç. Üstelik bizim kitabımızda sokağa çıkmak var.'

Eski CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, sokağa çıkacakları tehdit eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a "Beyefendi anladığım kadarıyla bizim sokağa çıkmamızı istiyor, çıkmayacağız." diyerek yanıt veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Onur, "Üstelik de bizim (CHP'nin) kitabımızda sokağa çıkmak var." dedi.

Eski CHP Milletvekili Melda Onur'dan CHP Genel Başkanı'na açık mektup yazdı.

Onur'un GerçekGündem'de yayımlanan yazısının ilgili kısmı şöyle:

BİZİM KİTABIMIZDA SOKAK VAR

Barolar, avukatlar çoklu baro sistemine karşı yürüdü. Hukuk insanları sokağa çıkarken haksızlar mıydı?

Sağlıkçılar gasp edilen haklarını almak, tehdit altında verdikleri emek mücadelesini duyurmak için sokaklara çıktı, yürüdüler. Haksızlar mıydı?

EYT'liler, KHK'lılar... Hepsi sokaklarda basın açıklamaları, eylemler, yürüyüşler yaptılar ve buralarda hep CHP milletvekilleri vardı. Saymakla bitmez.

Bugün çıkıp, "Bizim kitabımızda sokağa çıkmak diye bir şey yok" diyemezsiniz. Artık çok geç. Sizin bütün örgütünüz sokakta iken, sokakta olduğu için şiddet görmüşken, belki yargılanmışken ve yargılanıyorken, artık çok geç.

Üstelik de bizim (CHP'nin) kitabımızda sokağa çıkmak var. Seçim bildirgelerimizin özgürlükler ile ilgili başlıkları buna cevaz verir; parti programımızın içeriğindeki hak ve özgürlüklerle ilgili bölümler buna cevaz verir; ve elbette bizim kitabımız Anayasa ise şayet, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Düzenleme Hakkı"nı düzenleyen 34'üncü maddesinde, "Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir" denmiyor mu?

Bu nedenle AKP Cumhurbaşkanına yanıtınız şöyle olmalıydı:

"Size mi soracağız ne zaman sokağa çıkacağımızı. Bu her TC vatandaşının anayasal hakkı. İster çıkar, istemez çıkmaz. Sizin göreviniz, bu anayasal hakkı kullanırken onun güvenliğini sağlatmaktır. Bir kişinin burnu kanasa sorumluluk size aittir."

Bu cümleyi lütfen böyle kurun, eğer tehlikenin farkında iseniz.

Öne Çıkanlar