Melih Bulu'nun görevden alınmasının ardından Boğaziçi Dayanışması'ndan seçim çağrısı

Melih Bulu'nun görevden alınmasının ardından Boğaziçi Dayanışması'ndan seçim çağrısı
'Melih Bulu'nun yerine atanacak, Boğaziçi içinden veya dışarıdan yeni bir kayyumu kabul etmiyoruz. Üniversitenin tüm bileşenlerini seçime çağırıyoruz.'

Boğaziçi Dayanışması, üniversitede öğrenciler ve akademisyenler tarafından aylardır sürdürülen protestolar sonrası AKP’li Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’nden alınmasına ilişkin açıklama yaptı.

Twitter hesabından bir açıklama yapan Boğaziçi Dayanışması, Bulu’nun görevden alınmasının bir ‘kazanım’ olmadığını ifade ederek "Bir gece yarısı atanan kuklanın, başka bir gece yarısı görevden alınması bir kazanımı değil, yalnızca yönetememe krizini ve sarayın acziyetini ifade eder!" ifadelerini kullandı.

Üniversitenin tüm bileşenlerinin katıldığı bir rektörlük seçimi isteyen Boğaziçi Dayanışması, taleplerini açıkladı. Talepleri karşılanana kadar mücadelelerinin devam edeceğini belirten Boğaziçi Dayanışması şunları kaydetti:

"Taleplerimizi tekrarlıyoruz: Bütün bileşenlerin dahil olduğu rektörlük seçimi yapılana, BULGBTİ+ Kulübü tekrar açılana ve diğer demokratik taleplerimiz karşılanana kadar mücadeleye daha kararlı bir biçimde devam edeceğiz.

İlk günden itibaren direnişimizin kişilerle değil, tepeden inme atamalar ve kayyum düzeniyle ilgili olduğunu tekrarlıyoruz! Bütün üniversitelere ve belediyelere atanan kayyumlara karşı mücadelenin tavizsiz bir çizgide devam etmesi gerektiğini savunuyoruz!"

TALEPLER

"Melih Bulu'nun yerine atanacak, Boğaziçi içinden veya dışarıdan yeni bir kayyumu kabul etmiyoruz. Üniversitenin tüm bileşenlerini seçime çağırıyoruz" açıklaması yapan Boğaziçi Dayanışması, taleplerinin olduğu bir bildiri yayınlayarak şunları istedi:


(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar