Mem Ararat konseri 'kamu güvenliği' gerekçesiyle iptal edildi

Mem Ararat konseri 'kamu güvenliği' gerekçesiyle iptal edildi
Sanatçı Mem Ararat, Bursa'daki konserinin Bursa Valiliği tarafından "kamu güvenliği" gerekçe gösterilerek iptal edildiğini duyurdu.

Konser yasağı haberleri gelmeye devam ediyor. Sanatçı Mem Ararat'ın 29 Mayıs tarihinde Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde vereceği konser, Bursa Valiliği tarafından "kamu güvenliği" gerekçe gösterilerek iptal edildi. Ararat, iptal haberinin ardından bir paylaşım yaparak, "Kürtçe'nin bütün ağız ve lehçelerinden şarkılarımızı söylemeye devam edeceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

'KONSERİN YASAKLANMASI, AYRIŞTIRICI BİR KARARDIR'

Mem Ararat, sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"29 Mayıs Pazar günü Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılması planlanan konserimiz, kamu güvenliği gerekçe gösterilerek Bursa Valiliği tarafından konsere 3 gün kala yasaklanmış olup, resmi yazı bugün itibarıyla tarafımıza ulaşmıştır.

Bütün biletlerin satıldığı, müzisyenlerin uçak biletlerinin alındığı, otel rezervasyonları ve benzeri bütün hazırlıklarının tamamlandığı konserimize 3 gün gibi kısa bir süre kala yasaklanması kuşkusuz ayrıştırıcı ve toplum vicdanını yaralayan bir karardır. Mağduriyet yaşanmaması adına bilet alan dostlarımızın Passo uygulaması üzerinden biletlerini iade etmelerini rica ediyorum.

Kürtçe'nin bütün ağız ve lehçelerinden şarkılarımızı söylemeye devam edeceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar