Memur-Sen'den eylem kararı: 15:00'te iş bırakacak

Memur-Sen'den eylem kararı: 15:00'te iş bırakacak
Memur-Sen hesabından paylaşılan Twitter mesajında, '15.00'da Ankara'da iş bırakıyoruz. 17.00'da Çalışma Bakanlığı önüne cüzdan bırakıyoruz' denildi.

ARTI GERÇEK - Hükümet, sendikaların tepkisi üzerine 2020 için yüzde 3,5+3, 2021 için de yüzde 3+2,5 olan ilk teklifini, yüzde 4+4 ve yüzde 3+3 olarak değiştirdi. Ancak sendikalar, bu zammın enflasyon karşısında bir anlamı olmadığını belirtti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, dün bir açıklama yaparak, "Başkanlar Kurulumuz sunulan teklifi yeni bir teklif sunulması yönüyle olumlu bulmakta; fakat yeterli zam oranlarını içermemesi nedeniyle de müzakereye uygun görmemektedir. Hükümet tarafından dün gece sunulan teklif için atılan adımı yetersiz gördüğümüzü hatırlatarak yeni ve daha büyük bir adım atılarak uzlaşmayı sağlayacak karşılıklı pazarlık sürecinin başlamasına imkan veren yeni bir maaş zammı teklifini en geç bugün sunmalarını istiyoruz" dedi.

Beklenen teklif gelmedi. Başkan Ali Yalçın, 03.00 sularında dikkat çeken bir tweet attı. Yalçın, "Son 24 Saat. Başkanlar Kurulu, Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, Memur-Sen İl Temsilcileri Toplantısı olmak üzere 3 yetki organı ile 8 saat süren istişare sürecimiz tamamlandı. Kararlarımızı herkes görecek" dedi.

15.00'TE İŞ BIRAKMA, 17.00'DE BAKANLIK ÖNÜNDE EYLEM

Bu açıklamanın ardından Memur-Sen'den bugün ilk adım geldi. Memur-Sen bugün 15.00'de iş bırakacak, 17.00'de çalışma bakanlığı önünde eylem yapacak.

Daha sonra bugün Memur-Sen hesabından paylaşılan Twitter mesajında, "15.00'da Ankara'da iş bırakıyoruz.
17.00'da Çalışma Bakanlığı önüne Cüzdan Bırakıyoruz" ifadesine yer verildi.

Ali Yalçın da, "Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı olarak,Kamu İşveren Heyeti Başkanı Zehra Zümrüt Selçuk'a "Hakeme Gitme süremizin iki gününü masanın süresini uzatmak için vermek istiyoruz" irademizi dün sundum. Şu ana kadar kabul/ret kararı tarafımıza henüz yazılı tebliğ edilmedi" bilgisini verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar