Merkel'den Atina'ya veda ziyareti: Miçotakis'ten AB'ye 'Türkiye'ye daha sert tavır alın' çağrısı

Merkel'den Atina'ya veda ziyareti: Miçotakis'ten AB'ye 'Türkiye'ye daha sert tavır alın' çağrısı
Merkel, G20 ve BM'nin iklim zirvelerine katılması öncesi Atina'ya veda ziyaretinde bulundu. Yunanistan Başbakanı Miçotakis, AB'nin Türkiye karşı 'daha sert tavır alınması' çağrısı yaptı.

Atina'da Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ortak basın toplantısı düzenleyen Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, "Batı ılımlılığı Türkiye'nin keyfi davranışlarını teşvik ediyor gibi görünüyor" dedi.

'Atina'nın komşularıyla uluslararası hukuk temelinde iyi ilişkiler kurmak istediğini' söyleyen Miçotakis, "Ancak Yunanistan, egemenlik haklarına yönelik meydan okumalara müsamaha göstermeyecek" dedi.

Miçotakis'den önce Merkel'i kabul eden Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ise Yunanistan'ın 2009-19 arası mali krizden geçtiği dönemde Almanya'nın dayattığı acı ilaçtan ötürü çektiği zorlukları hatırlatarak sitem etti.

Sakelaropulu, o dönemde Yunanistan'da en çok nefret edilen kişi haline gelen Merkel'e, dayattığı ağır bedel yüzünden kendilerini AB içinde yalnız hissettiklerini söyledi:

"Zorluk ve gerginlik dönemleri oldu. Avrupa'nın pek çok ülkesinin karşı karşıya olduğu mali kriz, başta ağır bedeller ödemeye mecbur kılınan Yunanistan'ı zor durumda bıraktı. Bu, eşi görülmemiş bir durumdu… ve Yunanistan olarak haklı olarak kendimizi sık sık yalnız hissettik."

Öne Çıkanlar