Merkez Bankası Başkanı Ağbal'dan TÜSİAD'a ziyaret

Merkez Bankası Başkanı Ağbal'dan TÜSİAD'a ziyaret
Merkez Bankası Başkanı Ağbal, TÜSİAD Başkanı Kaslowski ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Kaslowski, 'Bu istişarelerin öngörülebilirliğe büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum' dedi.

ARTI GERÇEK - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) temsilcileriyle bir araya geldi. 

Merkez Bankası’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Başkan Naci Ağbal ve beraberindeki heyet, enflasyon hedeflemesi çerçevesinde tüm paydaşları 2023 yılında yüzde 5 enflasyon hedefi etrafında birleştirmek ve bilgilendirme yapmak amacıyla TÜSİAD’ı ziyaret etti.

TÜSİAD yönetiminin fiyat istikrarı hedefine yönelik güçlü ve açık desteklerinin görülmesinden büyük memnuniyet duyuldu. 2023 yüzde 5 #kalıcıfiyatistikrarı" denildi.

BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski ise Twitter hesabından yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"TCMB Başkanı Naci Ağbal ve heyetini TÜSİAD'da ağırladık. Bu istişarelerin öngörülebilirliğe büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Sayın Naci Ağbal'a ziyaretleri için teşekkür ederiz."

TÜSİAD’ın açıklamasında ise şöyle denildi:

"TCMB Başkanı Sayın Naci Ağbal TÜSİAD'ı ziyaret etti. Serbest piyasa kuralları çerçevesinde verimlilik odağıyla #kalıcıfiyatistikrarı konusunu ele aldık. Gıda enflasyonu ile mücadelede bütüncül bir yaklaşımla tedarik zincirinin sağlıklı işlemesine yönelik önerileri paylaştık."

Öne Çıkanlar