Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, hangi gazetecilerle gizli gizli buluşuyor?

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, hangi gazetecilerle gizli gizli buluşuyor?
Habertürk yazarı Kübra Par köşesinde Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'nun kendisi hakkında eleştirel yorum yapan gazetecilerle buluşup sohbet ettiğini yazdı.

ARTI GERÇEK - Habertürk Gazetesi yazarı Kübra Par, "Kavcıoğlu’nun muhalif gazeteci açılımı" başlıklı yazısında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun muhalif gazetecilerle görüştüğünü yazdı.

Bir süre önce Kavcıoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasının açık olduğu iddia edilmişti. T24 yazarı Barış Soydan, Kavcıoğlu'nun yetersiz İngilizcesi'nin Erdoğan'ı kızdırdığını ifade ederek, "Kavcıoğlu’nun manşet enflasyona göre daha düşük olan çekirdek enflasyona vurgu yapmaya başlamasının arkasında da son olaylar sonrasında Külliye’de oluşan soğuk tavrın etkisinin olduğu konuşuluyor" diye yazmıştı.

Par'ın yazısında konuyla ilgili değerlendirmeleri ise şöyle:

"Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, kendisi hakkında eleştirel yorumlar yapan gazetecilerle buluşup sohbet ediyormuş.

Geçen hafta Barış Soydan T24’teki köşesinde Kavcıoğlu’nun açıklamalarına yer vermişti.

Soydan’ın daha önce "Merkez Bankası Başkanı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arasında soğuk rüzgârlar esiyormuş" diye bir kulis haber yazmasının ardından gelen bu buluşma dikkat çekiciydi.

Dün de Cüneyt Özdemir, Kavcıoğlu’nun kendisini davet ettiğini, off-record bir görüşme yaptıklarını söyledi.

"Benden önce de Kavcıoğlu’nu çok sert şekilde eleştiren bir başka gazeteci gelmiş" diye anlattı.

Anlaşılan Kavcıoğlu yalnızca iktidara yakın medyanın desteğini alarak kamuoyunu ikna etmenin mümkün olamayacağı gerçeğini idrak etmiş ve çalışmalarını anlatmak için bir muhalif gazeteci açılımı yapmış.

Keşke aynı idrak düzeyine AK Partili siyasetçiler de ulaşsa."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar