Mersin Barosu’ndan 6 öğrenciye HPV aşısı bursu

Mersin Barosu’ndan 6 öğrenciye HPV aşısı bursu
Mersin Barosu, üç dozu yaklaşık 2000 TL olan HPV aşısının ücretsiz aşı takvimine alınması gerektiğine dikkat çekmek amacıyla, “HPV Aşı Bursu” kampanyası başlattı.

Mersin Barosu, yaklaşık 2000 TL olan HPV aşısının ücretsiz aşı takvimine alınması gerektiğine dikkat çekmek amacıyla, "HPV Aşı Bursu" kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında Mersin Çankaya Aile Sağlığı Merkezi’nde altı öğrenciye HPV aşısının ilk dozu yapıldı. Aşı programına Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı Müjde Tozbey Erden, yönetim kurulu üyeleri, Kadın Hakları Merkezi Başkanı Arzu Günay, İnsan Hakları Merkezi Başkanı Şenol Yücesoy ve merkez üyesi avukatlar katıldı.

CHP’Lİ ANTMEN: HPV AŞISI ERKEK ÇOCUKLARIMIZ İÇİN DE YAPILMASI GEREKMEKTEDİR

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, kampanya ile ilgili, "Hem kanseri önlemek için hem de onun dışındaki diğer bulaşıcı hastalıkları önlemek için HPV aşısının hem kız, hem de erkek çocuklarımız için yapılması ve sosyal devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin de bunu ücretsiz olarak yapması gerekmektedir" dedi.

ÖZDEMİR: HPV AŞISININ ULUSAL AŞILAMA PROGRAMINA ALINMASI YAŞAM HAKKI TALEBİDİR

Mersin Barosu Başkanı Özdemir, "İnsan haklarını savunmak ve korumak baroların görevleri arasındadır. Rahim ağzı kanserini önleyen HPV aşısının ulusal aşılama programına alınması temel bir yaşam hakkı talebidir. Bu talebin daha yüksek sesle dile getirilmesi HPV aşısının ücretsiz olmasını sağlayacaktır" diye konuştu.

TOZBEY ERDEN: AŞI HAKKIMIZI ALACAĞIZ

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı Müjde Tozbey Erden de "Kız çocuklarımızı karşılaşacağı 10 farklı kanser türünden kurtarmanın çok basit bir yolu var. Sadece bir aşı. HPV aşısı… Aşı hakkımızı alacağız. Aşının ücretsiz olması için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi ve Mersin Barosu’na bu kampanya için teşekkür etti. (ANKA)

Öne Çıkanlar