Mersin'de sağlık çalışanlarının talepleri kabul edildi

Mersin'de sağlık çalışanlarının talepleri kabul edildi
Salgınla mücadelede sendika ve meslek örgütü ile ortak çalışma kararı alındı.

ARTI GERÇEK- Koronavirüs salgını ile mücadele konusunda iktidar tarafından sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket edeceğiz söylemlerine rağmen Tabibler Birliği, Sağlık Emekçileri Sendikası( SES) gibi meslek örgütleri ve sendikalar görmezden geliniyor.

Ancak bazı yerel yönetimler ise salgınla mücadelede iş birliğini tercih ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi sağlık emekçilerinin taleplerini olumlu karşıladı.

Mersin'de SES Eş Başkanı Dr. Zeki Sinan Doğan ve  Mersin Tabipler Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen, mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer'le salgın gündemi ile ilgili görüştü.

Toplantıda; Büyük Şehir Belediyesi Kriz masasında yer alma, Aile Sağlığı Merkezlerinin (ASM) dezenfeksiyonu, ASM’lere öğlen yemeği tedariki ve Kişisel Koruyucu Donanım eksiklerinin giderilmesi ile sağlık çalışanları için konaklama ihtiyacının Sağlık Müdürlüğü ile koordineli şekilde sağlanması ile ilgili talepler iletildi.

Belediye sağlık çalışanlarının belirttiği talepler noktasında harekete geçeceğini ifade etti. Belediye Kriz Masası'nda, danışmanlık ve dezanfeksiyon konusunda SES ve Tabip Odası'da yer alacak. Belediye yönetimi aynı zamanda sağlık çalışanlarına özel servis sağlanması için çalışma başlatacak.

Vahap Seçer, ihtiyaç belirten merkez ilçelerdeki ASM’ler için öğlen yemeği verilmesine ve ihtiyaç belirten tüm sağlıkçılara siperlik ve cerrahi maske dağıtımı yapılması yönünde talimat verdi. 

Seçer evinde kalmak istemeyen sağlık çalışanlarına yönelik ise, "Macit Özcan tesislerinde 52 odalı otel var. Oda içi temizliği kalan kişiye ait olmak üzere 3 öğün yemek ve oda dışının temizliği de sağlanacak şekilde tahsis edebiliriz" dedi.

Öne Çıkanlar