Mersin'de polisevine yönelik saldırıda 1 polis öldü

Mersin'de polisevine yönelik saldırıda 1 polis öldü
İçişleri Bakanı Soylu, saldırıda yaralanan bir polisin öldüğünü ve bir kişinin gözaltında olduğunu açıkladı. Bakanlık da saldırıyı düzenlediği iddia edilen iki kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

Mersin'in Mezitli ilçesi Tece Mahallesi'ndeki polisevine dün gece saat 23.00 sularında bombalı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Nizamiyedeki polislere açılan ateşin ardından çatışma çıktı. 

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan ilk açıklamada, çatışmada iki polisin yaralandığı ve polisevinin uzağına bırakılan bomba düzeneğinin kontrollü bir şekilde patlatıldığı duyuruldu. Baknalık olayla ilgisi olduğu değerlendirilen bir şüphelinin de silahıyla birlikte gözaltına alındığını açıkladı.

BİR POLİS ÖLDÜ

Saldırı sonrasında polisevine giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada yaptığı açıklamada yaralanan 2 polisten birinin, kaldırıldığı hastanede öldüğünü, yaralı diğer polis memurunun ise hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı. Soylu, ayrıca çevrede bulunan bir kadına balkonda otururken mermi isabet ettiğini, iki sivilin de yüksekten atlayarak yaralandığını, yaralıların hayati tehlikesinin olmadığını bildirdi. 

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş da sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ölen polİsin, Mersin Polisevi Şube Müdürlüğü Koruma Büro Amirliğinde görevli polis memuru Sedat Gezer olduğunu duyurdu. 

SALDIRIYI DÜZENLEDİĞİ İDDİA EDİLEN İKİ KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

İçişleri Bakanlığı'ndan bugün yapılan ikinci açıklamada, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen iki kişinin öldürüldüğü duyuruldu. Açıklamada saldırıyı düzenleyenlerden birinin adının D.E. olduğunun belirlendiğinin aktarıldı. Bu kişinin 'Terör örgütü faaliyetleri' iddiasıyla cezaevİne girip çıktığı ve kendisi hakkında istihbari bilgilerin belirlendiği belirtildi.

BAZDAĞ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da Twitter'dan yaptığı paylaşımda, saldırı ile ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını duyurdu ve "saldırı bütün boyutlarıyla araştırılmakta ve soruşturulmaktadır" dedi. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar