Mersin Tabip Odası, bir günlük iş bırakacaklarını duyurdu

Mersin Tabip Odası, bir günlük iş bırakacaklarını duyurdu
Mersin Tabip Odası, ekonomi gibi sağlığın da iflas etmiş durumda olduğuna değinerek, 15 Aralık'ta bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını belirtti.

Mersin Tabip Odası (MTO), 15 Aralık'ta yapılacakları iş bırakma eylemine dair binalarında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan MTO Başkanı Mehmet Antmen,  karşılaştıkları sorunları dile getirip, çözüm talep etmek için bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını söyledi.

‘EKONOMİ GİBİ SAĞLIK DA İFLAS ETMİŞ DURUMDA’

Ekonomi gibi sağlığın da iflas etmiş durumda olduğuna değinen Antmen, "Biz sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak; 15 Aralık 2021 günü yaşadığımız sorunları dile getirmek ve çözüm talep etmek adına iş bırakarak Sağlık Bakanlığı'nı ve iktidarı uyaracak; sağlık ve sosyal hizmetlerin planlanmasından sunulmasına kadar karar alma süreçleri içinde yer alacağımız sağlık sistemi inşa edilinceye kadar birlikte mücadele edeceğiz. Pandemi dönemi boyunca desteklerini hep yanımızda hissettiğimiz topluma da çağrımızdır: Yapacağımız eylem ve etkinliklerde sağlık hakkımız için birlikte olalım. Mücadelemiz yalnız kendimiz için değil, sağlığa erişim hakkı ve nitelikli sağlık hizmeti alabilmemiz içindir. Sesimizi duyun ve acil durumlar dışında sağlık kurumlarına gelmeyerek eylemlerimize destek verin" ifadelerini kullandı. 

Öne Çıkanlar