Savcı gözaltına aldırdığı öğretmen hakkındaki haberlere erişim engeli getirtti

Savcı gözaltına aldırdığı öğretmen hakkındaki haberlere erişim engeli getirtti
'Mesai saati dışında çalışmayı reddeden öğretmene gözaltı' haberine erişim engeli getirildi.

Turgutlu Sulh Ceza Hakimliği,  'Mesai saati dışında çalışmayı reddeden öğretmene gözaltı' başlıklı Artı Gerçek'te yer alan habere erişim engeli getirdi.

Erişim engeli İfade Özgürlüğü Derneği'nin Engelli Web projesi hesabından duyuruldu.

Söz konusu haber 11 Haziran 2018 tarihli. Haber, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 'sosyal çalışma görevlisi' olarak işe çağrılmasını mesai saatleri dışında olması nedeniyle reddeden Öğretmen Meltem Arslankeçecioğlu'nun savcılık kararı ile gözaltına alınmasına dairdi.

Mahkeme, gözaltı kararını veren Cumhuriyet Savcısı Gökhan Güler'in başvurusuyla haberlere erişim engeli getirdi.

Söz konusu haberde, "Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Psikolojik Danışman ve Rehberlik Öğretmeni, 24 yıllık eğitimci  Arslankeçecioğlu'na, geçen pazartesi günü saat 00.11'de, polis tarafından adli bir durumla ilgili 'sosyal çalışma görevlisi' olarak görevlendirildiği söylendi. Ancak Arslankeçecioğlu, görevlendirmenin yasal çalışma saatlerinin dışında ve izni alınmadan yapıldığı gerekçesiyle, ret yanıtı verdi" bilgileri geçiyordu.

Turgutlu Sulh Ceza Hakimliği 22 Haziran'da verdiği kararla Artı Gerçek ve Evrensel gazetesiyle birlikte 46 içeriğe erişimin engellenmesi kararı verdi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar